Onkoloģisko pacientu un viņu tuvinieku atbalsta grupa: 12.novembrī par iekšējo spēku mākslā

 
Rīgā, Baložu ielā 20a, Laubes namā 12.novembrī no pl.17:00 notiks sarunas par iekšējo spēku mākslā.  
 
Ikvienam no mums, bet jo īpaši tiem, kuri saskārušies ar onkoloģisku saslimšanu, nepieciešams apzināt savus iekšējos resursus, tos mobilizēt pozitīvā veidā, gūt pārliecību par savām spējām. Tāpēc ar mākslas terapeitēm Astru Lejstrautu un Signi Vanadziņu, kā arī teologu un mācītāju Ģirtu Rozneru šoreiz saruna mākslā par iekšējo spēku.
 
Mākslas terapijā piedalās 3 vienlīdz svarīgi dalībnieki - klients/pacients, mākslas terapeits un radītais mākslas darbs. Stāstot terapeitam par savām problēmām, mēs varam apzināti vai neapzināti kaut ko noklusēt vai samelot, bet radošā procesa laikā un radītajā mākslas darbāvar atklāties tēli, simboli vai domas, kas ikdienā tiek ignorēti vai pat aizmirsti.
 
Lai piedalītos mākslas terapijā, nav vajadzīgas kādas īpaša mākslinieciskas dotības! Visi cilvēki prot zīmēt vai citādi izteikt sevi radošos veidos, bet radošums ir vajadzīgs, lai spētu neapjukt un rīkoties nestandarta situācijās. Mākslas terapijā darbi netiek vērtēti - viss, kas tiek radīts ir "pareizs" un "labs", jo tā ir dalībnieku pašizpausme un pasaules redzējums.

Kristīgā atbalsta grupa aicina onkoloģiskos slimniekus, draugus un tuviniekus uz sarunām par to, cik daudz mēs paši ar savu rīcību, attieksmi, dzīvesveidu un noskaņojumu varam ietekmēt slimības gaitu.
 
Mēs - sarunu iniciatori - esam pārliecināti, ka slimības gaitu ne tikai ietekmē klasiskā medicīna, bet arī attieksme, dzīvesveids un noskaņojums. Un tāpēc uz sarunām mēs aicinām gan profesionālus mediķus, gan pacientus, kuri ir slimību izslimojuši vai sadzīvojuši, gan mācītāju, lai kopīgi pārrunātu, iedvesmotu un atbalstītu onkoloģiskos pacientus, draugus un ģimeni.
 
Onkoloģisko pacientu pašpalīdzības grupā ir iespēja:
 
  • satikt cilvēkus ar līdzīgām problēmām;
  • atklāti runāt un dalīties par savu pieredzi un uzzināt citu cilvēku pieredzi;   
  • uzzināt ko jaunu savas slimības sakarā, par palīdzības iespējām;
  • saņemt morālu atbalstu un iedrošinājumu;
  • daloties ar citiem un klausoties citos, rast spēku un cerību;
  • kopīgi, Dievu lūdzot, rast mieru un paļāvību, ka Viņš kārto visas lietas.

 

Saziņai ziņu veidne, e-pasts:  lasīt: www.sarunaspretvezi.lv , Facebook 

Bilde ©
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
4 + 1 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs