10 noteikumi veiksmīgai saimniekošanai un dzīvošanai 
 
 
Lai arī vairākus gadus esmu baudījis veiksmīgu karjeru nekustamā īpašuma jomā, uzaugšanas lauku saimniecībā ietekme mani nekad nav atstājusi. Manai ģimenei joprojām pieder rančo Pjērā, Dienviddakotā, ASV, un es tur bieži atgriežos. Šajā salīdzinoši klusajā lauksaimniecības vidē starp govīm, buļļiem, zirgiem un citiem mājlopiem esmu guvis daudzas svarīgas mācības.
 
Starp tām ir tas, ko es saucu par "10 noteikumiem veiksmīgai lauksaimniecībai un dzīvošanai". Es domāju, ka jūs būsiet pārsteigti un apskaidroti, kad tos lasīsit, tāpēc šeit ir visi 10 no tiem:
 
1. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
2. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
3. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
4. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
5. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
6. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
7. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
8. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
9. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
10. Izdariet savu darbu, tad, kad tas ir jādara.
 
Lai arī es vairs nestrādāju un nedzīvoju pilnu laiku saimniecībā, iepriekš uzskaitītie 10 "noteikumi" joprojām kalpo kā atgādinājums un motivācija tam, kā man katru dienu vajadzētu pievērsties saviem pienākumiem. Aplūkojot savu ikdienas darāmo darbu sarakstu, es bieži apjaušu, ka tajā to ir vairāk, nekā es varu izdarīt. Un tomēr es jūtu, ka viss, kas ir manā sarakstā, ir svarīgs un tas ir jāpaveic. Manā sarakstā nav neobligātu vai gadījuma priekšmetu.
 
Seko jautājums par to, kā es varu paveikt visas šīs svarīgās lietas? Vai celties agrāk nekā parasti - un es jau tā ceļos agri - vai/un strādāt ilgāk, līdz pat naktij? Pieredze man ir iemācījusi, ka tas nav risinājums. Labākais risinājums ir visu, kas man jādara, nodot Tam Kungam un paļauties uz Viņu, lai es varētu paveikt visu nepieciešamo.
 
Psalms 127:2 sniedz mums ieskatu: "Ir velti, ka jūs agri ceļaties un vēlu paliekat nomodā un ēdat savu maizi ar rūpēm; saviem mīļajiem Viņš to bagāti dod miegā" Darbs lauku saimniecībā, darbs birojā un darbs mājās - katrā gadījumā vienmēr būs vairāk, šķiet, ko darīt, nekā laika, lai to paveiktu. Paļaujoties uz Dievu, mēs atrodam spēku un spēju to paveikt.
 
Tas nenozīmē, ka mēs guļam gultā vai sēžam dīkā pie sava rakstāmgalda un gaidām, ka Tas Kungs izpildīs mūsu darbus bez mūsu palīdzības. Daudz gudrības esmu atradis teologa Mārtiņa Lutera piedāvātajā skatījumā: "Lūdzieties tā, it kā viss būtu atkarīgs no Dieva, un, tad, kad esat pabeidzis, ejiet strādāt tā, it kā viss būtu atkarīgs no jums." Viņš arī teica: "Man šodien ir tik daudz darāmā, ka man būs jāpavada vēl viena stunda uz ceļiem (lūgšanā)."
 
Daudzas reizes es esmu bijis spiests pavadīt vairāk laika Dieva Vārdā un lūgšanā - un pēc tam iet visu atlikušo dienu, cenšoties koncentrēties uz nākamo "vienu lietu", kā Viņš to noteica. Izmantojot šo pieeju, es cenšos būt "Dieva iepriecinātājs", nevis "cilvēku iepriecinātājs" vai "sevis iepriecinātājs". Šāda rīcība, esmu iemācījies, palīdz noņemt daļu no spiediena, un samazina ikdienas pienākumu stresu. Ja es pieņemu attieksmi, ka viss, ko es galu galā daru, ir Dieva godam, es varu būt drošs, ka Viņš būs ar mani un dos man spēku izdarīt to, kas jāpadara.
 
Kolosiešiem 3:23-24 to izsaka ļoti skaidri: "Visu ko darāt, darait no sirds, it kā savam Kungam un ne cilvēkiem, jo jūs zināt, ka Tas Kungs par atmaksu jums dos debesu mantojumu. Jūs jau kalpojat savam Kungam - Kristum." Mums ir jāstrādā "kā Tam Kungam" visā, ko mēs darām. Ļaujiet man (un jums) labi pabeigt šo dienu - Viņa godībai un citu labumam.
 
 
Kens Korkovs
 
Kens Korkovs dzīvo Omahā, Nebraskā, ASV, kur viņš kalpo kā apgabala CBMC direktors. Šis teksts ar autora atļauju ir adaptēts no iknedēļas izdevuma "Fax of Life".
 
CBMC
 
Jim Firnstahl, President
2850 N. Swan Road, Suite 160, Tucson, Arizona 85712, U.S.A.,
 | www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Māris Dižgalvis, valdes priekšsēdētājs,
 | www.cbmc.lv
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, © 2023. 

 Bilde © edengreenfarm.com
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs