Vienmēr ir tirgus kaut kam unikālam un labākam
 

 

Kad es biju jauns, nopirku 100 cāļus, jauniešu lauksaimniecības kluba 4-H projektam. īsā laikā attapos, ka esmu iesaistījies olu biznesā. Kad 16 gadu vecumā tiku pie sava pirmā auto, sāku izvadāt olas, piegādājot tās klientiem tieši uz mājām. Biju ļoti pārsteigts atklājot, ka cilvēki ir gatavi maksāt vairāk, jo manas olas bija lielākas un garšoja labāk nekā veikalā pirktās, pie kurām bija pieraduši. Es savas olas nosaucu par “Svaigs no fermas”. Mūsdienās tas drīzāk būtu “Brīvi turēts-dabisks.” 

Tā kā es nevarēju atļauties vistām būrus, ļāvu tām meklēt barību pašām un ēst kukaiņus un visu ko citu, kas viņām patikās. Rezultātā gan vistas, gan es bijām apmierināti. Man bija mazāks darbs, bet vistas varēja ēst, ko grib un kad to grib. Tie bija brīvā vidē turēti mājputni un dēja lieliskas, augstas kvalitātes olas.

Šis pirmais bizness netieši noveda pie profesijas, kuru es izvēlējos uz mūžu – fotomāksla. Par olām nopelnīto naudu es izlietoju, lai iegādātos savu pirmo lenšu magnetafonu un arī 35 mm fotokameru. Ar laiku magnetafons kļuva mazsvarīgāks, bet kamera aizsāka manu mīlestību fiksēt cilvēkus un objektus fotogrāfijās.

Šajā procesā es iemācījos to, kāda vērtība ir iniciatīvai un inovācijām. Bet, iespējams, vēl svarīgāka bija mācība, ka vienmēr būs pieprasījums pēc kaut kā unikāla un labāka, īpaši, ja salīdzina ar to, ko dara lielie uzņēmumi. Šī filozofija man kalpoja visas manas karjeras laikā.

Mēs to esam redzējuši notiekam daudzās biznesa jomās, it īpaši tajās, kas saistītas ar ar tehnoloģijām un datoriem. Lielākām korporācijām ir bagātīgāki materiālie resursi, cilvēkresursi un mārketinga tīkli, bet, ja jūs varat izdomāt kaut ko unikālu un labāku, jums ir liela iespēja gūt panākumus.

Pirms daudziem gadiem es atklāju, ka šis pats princips darbojas arī garīgajā pasaulē. Vairums ticības sistēmu balstās uz uzvedību, rituāliem un noteikumiem – veidiem, kā iegūt dievu labvēlību. Iepazīstoties ar Bībeles patiesību, es uzzināju, ka Dievs piedāvā kaut ko unikālu un labāku – mīlestību, žēlastību un žēlsirdību - bez maksas. Mēs varam lasīt par Bībeles Dievu: “Viņš mūs izglāba, nevis taisnības darbu dēļ, ko mēs būtu darījuši, bet pēc Savas žēlsirdības…” (Titam 3:5). Tas ir unikāli, pilnīgi savādāk kā jebkurā citā reliģijā.

Jēzus arī apsolīja tādu dzīves kvalitāti, kādu mēs pat nespējam iedomāties. Viņš teica: “Es esmu nācis, lai tiem būtu dzīvība un pārpilnība” (Jāņa 10:10). Tas nebija tukšs solījums, bet kas tāds, ko es pats piedzīvoju savā dzīvē.

Tām reizēm dzīvē, kad atklājam, ka lietas nenotiek kā nākas darbā, mājās vai personīgi – Dievs piedāvā iespēju sākt pilnībā no jauna. Jesajas 43:19 Viņš deklarē: “Redziet, Es veikšu ko jaunu, tas jau parādās, vai jūs to neredzat? Es likšu rasties ceļam tuksnesī un upēm vientuļās kailatnēs.

Ja mēs domājam kategorijās “unikāls un labāks,” šis un daudzi citi Bībeles apsolījumi  atbilst aprakstītajam. 

 

Džims Matiss
 
Džims Matiss ir fotostudijas īpašnieks  Overland Park, Kanzasā, kura specializējusies komerciālo un scenogrāfisku portretu izgatavošanā. Džims ir autors grāmatai par digitālo fotogrāfiju: „Augstas veiktspējas fotokameras vienkāršiem cilvēkiem.” Iepriekš viņš vadīja kafejnīcu kā arī bija Kanzasas pilsētas CBMC izpilddirektors Misūri.

CBMC International
 
1065 N. 115th Street, Suite 210. Omaha, Nebraska 68154, U.S.A.
TEL.: (402) 431-0002 ? FAX: (402) 431-1749 
E-Mail:  Web site: www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Dainis Šmits, prezidents
(e-pasts:  )
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2015.
 





Bilde ©initiative-pro-innovation




 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs