Ieskats daudzfunkcionālā centra "Solis Augšup" deju kustību terapijas nodarbībā. Šajā “Kristers un Līva dejo” sērijā mēs strādājām pie ķermeņa daļu apzināšanās, tās identificējot un izkustinot tā, kā pašiem gribās. Tad, lai nostiprinātu sajūtu par savu ķermeni, tā kustībām un to ietekmi, kā arī sajustu sevi te, šajā realitātē, meklējām veidus, kā kustināt konkrētās ķermeņa daļas kontaktā viens ar otru.
 
Pievienotā vērtība - mijiedarbībā vienmēr atklājas jaunas kustības un ir daudz prieka!
 
Mēs zinām, ka karsts ir karsts, jo pazīstam aukstu. Mēs zinām, ka smags ir smags, jo pazīstam vieglu. Pasaulē pastāv neskaitāmas polaritātes un tāpēc tā ir sajūtama un aprakstāma.
 
Bērns iemācās pasauli un tās kārtību mijiedarbībā ar vidi un cilvēkiem. Caur šo mijiedarbību viņam rodas sajūta par savu ķermeni, tā robežām, kustībām. Caur mijiedarbību bērnam rodas sajūta pašam par sevi un to, kā viņš var būt pasaulē.
 
Es zinu, ka es stāvu, jo jūtu, ka manas pēdas ir pie zemes un mans ķermenis ir vertikāli iztaisnots. Ja vēl kāds pretī ir tieši tādā pašā pozā kā es un apgalvo, ka šo sauc par stāvēšanu, tad jau es diezgan droši jūtos sakot: “Es stāvu!”
 
Ja es došos pie pretī stāvošā cilvēka un viņam pieskaršos, tad es sapratīšu, ka viņš un es, mēs esam dažādi cilvēki. Viņu pagrūžot, es sapratīšu, ka esmu diezgan stipra un to, ka manai kustībai ir ietekme. Ja mēs sāksim kustēties kopā, es būšu priecīga, jo būšu ieguvusi sabiedroto savai kustībai. 
 
Deju un kustību terapija (DKT) Latvijā ir veselības aprūpes joma, kurā pacientu/klientu daudzveidīgo veselības un sociālo problēmu risināšanai un pārvarēšanai individuāli vai grupā terapeitiskās vides un terapeitisko attiecību kontekstā izmanto deju un kustību, lai radošā veidā panāktu izmaiņas kustību stilā, emocionālajā stāvoklī un domāšanas veidā un nonāktu pie pilnīgākas psihiskās, emocionālās un sociālās integrācijas, personības izaugsmes un izmaiņām, kā arī dažādu simptomu mazināšanās.
 
 
 Bilde © 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs