Bērnu ar autiskā spektra traucējumiem (AST) videostāsts “Kas Tu esi? Es gribu tevi iepazīt!”
 
 
Katram no mums ir savs stāsts, sapņi, idejas un talanti. Vai esam gatavi ieklausīties un sadzirdēt, skatīties un saredzēt, pieņemt otru un priecāties kopā Citādais var mulsināt, neziņa var mūs atgrūst, pavisam neapzināti mēs varam attapties būvējot aizpriedumu mūrus starp sevi un līdzcilvēkiem. Tomēr mēs esam pārliecināti, ka šis nav ceļš, kas mums būtu ejams. Mēs ticam, sabiedrībai, kur katrs var būt, vienkārši būt tāds, kāds viņš vai viņa ir: priecāties, satikt draugus, mācīties, dejot, piepildīt sapņus, tapt uzklausīts...saraksts ir bezgalīgs.

Un tā ir mūsu katra iespēja, pienākums un izaicinājums. Paraudzīties apkārt, ieraudzīt līdzcilvēku, ko iepriekš izlikāmies neredzam, uzsmaidīt un pajautāt: “Kas Tu esi? Es gribu tevi iepazīt!”. Un pēc tam? Pēc tam no tā var izaugt kas skaists. To mēs zinām pavisam droši un paši esam to piedzīvojuši.

Jau vairākus gadus mēs, Jauniešu Pastorālās Mājas brīvprātigie, rīkojam pasākumus, nometnes un tikšanās reizes bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Arī šovasar pavadījām vairākas piedzīvojumiem pilnas dienas nometnē kopā ar jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem (AST) un tās laikā tapa šis videostāsts ar kuru vēlamies dalīties. Tas ir vēstījums par sapņiem, prieku, izaicinājumiem, vēlmi tapt sadzirdētiem, draudzību un kopābūšanu.
 
“Es vēlos kļūt no “viņš” par “tu”. Un lai no “viņi” kļūstam par “mēs”. Mēs katrs esam daļa no šīs lielās, raibās pasaules!” - šie ir vārdi no mūsu nometnes himnas. Un tas ir arī mūsu sapnis un vēlējums sev pašiem un katram no Jums. Būsim drosmīgi spert soli pretī draudzībai, cieņai, solidaritātei un priekam!
 
 
Vissirsnīgāko paldies vēlamies teikt jauniešiem, kas bija gatavi dalīties savā pieredzē, pārdomās un nākotnes sapņos. Paldies par videostāsta veidošanu Matīss Skujiņš un visai brīvprātigo komandai par atbalstu!

Videostāsts tika veidots projekta "Bērnu ar AST stāsti" ietvaros, ko finansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.
 
 
Jauniešu Pastorālā Māja
 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs