Ciemos pie jauniešiem ieslodzījumā Cēsu audzināšanas iestādē un Iļģuciema cietumā

 

 

Projekta „Mīlestības graudi” dalībnieki arī ša gada martā viesojās Cēsu audzināšanas iestādē un Iļģuciema cietumā, lai dziedot dziesmas un pavadot laiku sarunās ar ieslodzījumā esošiem jauniešiem ienestu viņu ikdienā prieku un cerību. Cēsīs tikāmies ar 26 un Iļģuciemā ar 24 jauniešiem.

Mūsu komandas atziņas pēc pavadītās dienas: "Mēs savstarpēji labi jutāmies. Nebija šķēršļu komunikācijai. Gars mūs vienoja.", "Bija prieks no kopā darbošanās. Par īsu tikšanās.", "Mēs varam mācīties no viņiem būt atvērtiem un atraisītiem.", "Jutu labestību no viņu puses. Prieka apmaiņa. Bija labi būt kopā.","Iesākumā likās, ka viss notiks nopietni. Bet tad atmosfēra kļuva brīva. Viņi nesēdēja malā, piedalījās. Man šķiet, ka lielākā daļa vēlas mainīt savu dzīvi", "Kļūdas paliek pagātnē, to neatgriezīsi. Nākotne var būt savādāka, lai viņiem pietiek spēka to mainīt.", "Mums pašiem šīs tikšanās bija svarīgas. Ja mēs neesam ieslodzījumā, nenozīmē, ka neesam izdarījuši pārkāpumus. Mēs nezinām, kādas cīņas viņi izcīna savās dvēselēs.", "Tik daudz talantīgu cilvēku ir starp viņiem. Kaut viņiem izdotos atklāt savu patiesu aicinājumu un piepildīt savu dzīvi, neizniekot to. Ja iesākumā viņu acīs bija pētoša izteiksme, tad pēc īsa brīža prieks un draudzība." 

Saņēmām arī jautājumus: "Drīz atbrīvošos, kur varētu jūs satikt?", "Atbaruciet vēl, negaidiet, kad paies gads!" (pirms gada bijām tikušies tur pat:)) "Nākošreiz mēs arī sagatavosim priekš jums dziesmas. Kad atbrauksiet?", "Paldies, ka atradāt laiku atbraukt pie mums!", "Bija forši ar jums!", "Drīz būšu brīvībā. Dzīvošu savādāk!" 

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.

 

Paldies katram no komandas, kas vēlējās savu brīvdienas laiku dāvāt tiem, kas ir ieslodzījumā, dāvāt gaismu un cerību! 

Projektā “Mīlestības graudi” šogad ir paredzēta kulinārijas darbnīca ar bēgļiem no Muceniekiem, izbraukums ģimenēm ar bērniem un jauniešiem ar autismu (AST), nometne ģimenēm ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām un projektu noslēgs dienas nometne ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām, par kuru vēl tiks sniegta sīkāka informācija.

Projektu īsteno Jauniešu Pastorālā māja sadarbībā ar "Caritas Latvija". Projektu finansiāli atbalsta organizācija "Bonifatiuswerk".

Projektā paredzētajos pasākumos tiek aicināti piedaītes jaunieši. Pagājušā gada projekta pieredze parādīja, ka šāda veida projekti sekmē sabiedrības atstumto jauniešu integrāciju savu vienaudžu vidū un lauž sabiedrībā izveidojušos stereotipus par viņiem. No 37 projektā iesaistītajiem brīvprātīgajiem jauniešiem 12 jaunieši turpina sazināties ar projekta dalībniekiem, lielākā daļa no brīvprātīgajiem turpina iesaistīties arī citās sociālās palīdzības aktivitātēs.

Lai pieteiktu dalību kādā no projekta pasākumiem lūdzam sazināties ar Diānu, tālrunis: 26394426 vai e-pasts:

 

 

Jauniešu Pastorālā Māja

 
Bilde ©

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs