Debesis ir tuvu klāt: draudzība un došanas prieks bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām apmeklējot Mini Zoo

 

 

Ne viens vien ir dziedājis vai arī dzirdējis šo dziesmu ar zīmīgiem un ļoti skaistiem vārdiem: Debesis ir tuvu klāt. Vienas sestdienas ietvaros daudzi piedzīvoja realitātē ikvienu no šīs dziesmas vārdiem. Sadarbojoties un iesaistoties Caritas Latvija, Kalkutas māsām, Jauniešu Pastorālās Mājas jauniešiem, viens no septiņiem “Mīlestības graudiem” tika iemests “Lielajās Mīlestības Dzirnavās” ceļā uz Pasaules Jauniešu Dienām Krakovā. Kopskaitā 50 cilvēki (34 no Rīgas un 16 no Alūksnes un Balviem), kuri 3.oktobrī devās uz Iecavu, lai apmeklētu MiniZoo. Tās bija Rīgas ģimenes no Ticība un Gaisma kustības un Alūksnes rajona bērnu, jauniešu ar īpašām vajadzībām atbalsta centra “Saulstariņi”, viņu vecāki, brāļi un māsas.

Kā viņu asistenti un draugi brauca līdzi krietns pulciņš jauniešu, kuri atsaucās uz šī projekta aicinājumu. Daži no viņiem bija mērījuši garu ceļu. Īpaša pateicība Unai Balcevičai un Ievai Jokstei, kuras bija plānojušas un gatavojušas brauciena aktivitātes. Visu kopdarbs nesa bagātīgus augļus. Diena bija izdevusies, jo saulainais laiks darīja priecīgāku noskaņojumu visiem.

Čakli bija mūsu draugi no Alūksnes un Balviem, kuri sestdienas rītā jau bija izbraukuši ap plkst. 6.00, lai ierastos Rīgā 10.00 un visi kopā dotos iecerētajā ekskursijā. Liels bija atkalredzēšanās prieks. Esam ļoti pateicīgi mūsu draugiem no Alūksnes un Balviem, kuri vienmēr ir atvērti un atsaucīgi. Īpašs paldies jāsaka Mārai Podkalnei, kura neatstāj novārtā nevienu no Alūksnes vai Balvu “Saulstariņu” ģimenēm, tām vienmēr tiek piedāvāts kaut kas kas interesants.

Kaut pašas Kalkutas māsas nevarēja doties uz Iecavu, viņas atnāca mūs satikt un vēlēja savu svētību ceļam. Katrā autobusā jauniešu grupa nodziedāja Labrīta dziesmiņu. Un nu, dodamies!

Sasniedzot “Dobuļus”, visa lielā grupa 50 cilvēku sastāvā, čalodami izbira MiniZoo dārza zaļajās pļavās. Pirmās ciemiņus sagaidīja, nepacietīgās kaziņas un aitiņas. Tās bija tās “pašmāju dvēseles”, kuras ļāvās, lai tās glauda. Atradām arī daudz eksotisku dzīvnieku: pērtiķīšus, ķengurus, strausus Nandu, jenotu, degunlācīšus, un daudz skaistu un neredzētu putnu. Kādiem iznāca arī prieks vizināties ar mazo, balto poniju. Interesantās sarunās varēja iesaistīties ar laipnajiem MiniZoo dārza saimniekiem.

Kad liela daļa jau bija atgriezušies no dzīvnieku pētīšanas, mūs sagaidīja kopīga maltīte. Uz lielā saimes galda ikviens varēja našķoties ar kopīgi sarūpētu cienastu. Sarunas, iepazīšanās, jauniešu priecīgā čalošana, bērnu skraidīšana un rotaļas rosināja domāt, cik bērni ir laimīgi un brīvi, redzot, ka visi ir harmonijā. Vēlāk jaunieši izrādīja pašu sagatavoto leļļu teātri. Visi uzmanīgi sekoja sižetam līdz brīdim, kad beigās jautrības eksploziju izraisīja aktieru trupa, kura cenzdamās rādīt lelles, izvēlās no slēpņa.

 

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.

 

Ar katru reizi arvien dziļākas saknes laiž šo jauniešu un bērnu ar īpašām vajadzībām draudzība. Ar katru reizi vairāk pārliecinamies, cik ļoti tuvu klāt šiem bērniem un viņu ģimenēm ir Dievs. Viņi ir atvērti, un ir gatavi saņemt un dot, viņi priecājas no sirds par vienkāršām lietām. Viņi ir pateicīgi par visu, ko saņem. Vai viņi varētu mums pačukstēt dzīves lielo noslēpumu, kur mājo Mīlestība un kā var panākt to, ka Debesis ir tuvu klāt?

Visa lielā grupa, 50 cilvēku sastāvā, kuri apmeklēja Iecavas MiniZoo “Dobuļi”, saka lielum lielo paldies atbalstītājiem: Caritas Latvija un visiem labiem cilvēkiem, kuri dalījās savās finansēs, lai šī prieka pilnā pēcpusdiena notiktu un Irēnai Pujātei par pasākuma atspoguļošanu publikācijā!

PALDIES! Un, lai Dievs bagātīgi atlīdzina.

 


Jauniešu Pastorālā Māja

 
 
 
 
Bilde ©




 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs