Ventspils bērnu nama “Selga” bērnu un pasniedzēju ceļojums
 
Jūlija sākumā (1.-8.jūlijs) bērnunama Selga audzēkņi kopā ar pasniedzējiem devās brīnišķīgā ceļojumā uz Poliju, Slovākiju un Čehiju. Braucienu rīkoja biedrība Nepaliec Viens ar tās vadītāju Alfu Trepšu priekšgalā, kurš bija arī maršruta izstrādātājs un gids. Braucienu atbalstīja ilggadējais bērnunama labvēlis SIA Ventspils nafta termināls.

Ceļojumā kopumā piedalījās 38 cilvēki vecumā no 6 - 69 gadiem.

Brauciena laikā bija iespēja iepazīties ar Eiropas pilsētu vidi viesojoties Krakovā un Prāgā. Taču aktīvā atpūta tika īstenota apmeklējot Veļičkas sāls raktuves, Oravijas pili, Demanovas ieleju un ledus alu, braucot ar pacēlāju un kāpelējot augstajos Tatru kalnos no Tatranska Lomnica uz Skalnate Plesko un tad ar kājām lejā uz Stary smokovec, veicot Slovenskij Raj (Slovākija) dabas parkā ekstrēmu gājienu Sucha Bela upes gultnē un Češkij raj (Čehija) dabas rezervātā apmeklējot Prachovas klinšu parku.

Bērnunama audzēkņi jau agrāk piedalījušies dažādās ekskursijās, taču šis bijis visgarākais un ilgākais brauciens, kur kopā braukuši.

Brauciens audzēkņiem bijusi lieliska iespēja paplašināt redzesloku, pārbaudīt savu fizisko izturību, turklāt likusi arī apgūt prasmi rūpēties un uzņemties atbildību citam par citu.

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju
. Var izmantot <<>> taustiņus.
 
 

Audzēkņu un darbinieku atsauksmes par ceļojumu

Aleksa (6 gadi) – no ceļojuma atmiņā vislabāk palika onkuļi – šoferītis Aivars un gids Alfs.

Man patika foršais brauciens. Reizēm gan neklausīju audzinātājas . Raudāju, kad nobijos no baltā vampīra.

Ļoti patika pilī ( p.s. domāta Orāvijas pils), sevišķi uzvedums, kas onkuļi strīdējās par naudu un cīnījās ar zobeniem.

Patika kāpelēt pa kalniem. Sākumā mazliet baidījos, bet pēc tam iepatikās. Gribētu vēl. Klintis bija foršas, labi, ka mums bija sargi, lai mēs nenokristu. Visvairāk patika kāpt pa trepēm.

Vēl patika skatīties, ka kalni „pīpēja”.

Patika nakts pastaigas.

Patika gulēt klosterī.

Kristaps (11 gadi) – Visforšākais bija, kad kāpām pa dzelžu trepēm. Ļoti patika arī sāls raktuves – kur nemanot laizīju sāli (smejas). Statujas arī bija ļoti skaistas- zirgi, opji, un patika arī brauciens ar liftu! Pacēlājs arī bija foršs.

Garšīgu saldējumu ēdu. Patika kāpt klintīs, kur bija ļoti labs skats.

Dita (10 gadi) – Man vislabāk patika staigāt pa klintīm un kalniem. Patika kāpt pa šaurām kāpnēm, un man pat nebija bail. Pa nakti patika staigāt pa Prāgu. Plostojot bija smieklīgi, un vēl staigājām pa ūdeni ar slapjām kājām, tas man arī ļoti patika!

Armands (9 gadi) – Man patika braukt ar pacēlāju, un ūdens arī. Augšā kalnā redzēju baltus dūmiņus, un vēl mazākus kalniņus. Vēl biju priecīgs, ka varēju iet ar Sergeju roku rokā, un divas reizes nokritu, kad gājām pa upes gultni.

Pilī bija daudz instrumentu un vīri kāvās. Patika arī pa nakti staigāt pa pilsētu, tikai mazliet bail bija, ka no krūmiem neiznāk kāds laukā. Ēdu sāli sāls raktuvēs. Skaisti smaržoja rozes, un daudz fotografējāmies.

Diāna (8 gadi) No ceļojuma atceros visu. Pirmkārt, ļoti patika sāls raktuves- sāls cilvēki, griesti, grīdas. Pilī atceros briesmoni ar balto seju un baltām rokām- skeletu. Atceros vēl egles un kokus, kuri bija ļoti daudz. Kalnos bija ļoti smieklīgi- smējos, ka citi krita no akmeņiem. Kad ieliku roku ūdenī, to sāka karsēt. Upes gultnē Vladimirs mani iegāza ūdenī un es sabijos, man bija auksti. Atceros ledus alas, kuras izskatījās pēc kūkām. Bija arī ledus princese. Vēl redzēju krāsainas mašīnas, un daudz sienas rituļus pļavās. Prāgā bija visskaistākais skats ko esmu dzīvē redzējusi. Kad braucām ar laivu, klintis izskatījās pēc briesmoņiem. Klintis pīpēja baltus dūmiņus. Atceros ‘’Slovenskij raj’’- ļoti patika kāpelēt, un nevienu reizi nenokritu, bet bija slapjas kājas. Turējos drošās vietās, kur neslīdēja.

Baiba (15 gadi) – Visspilgtāk atceros rožu dārzu, un izaicinošo ‘’Slovenskij raj’’. Ļoti patika pastaigāties pa Prāgas ielām, uz slavenā pulksteņa pusi. Patika nakts Žilinas viesnīcā.

Sergejs (21 gads) – Vislabākais piedzīvojums bija kalnos, jo man patīk viss ekstrēmais, un bija liels prieks par audzinātājām. Patika visi dabas skati. Man bija liels gods, būt par sargeņģeli mūsu bērniem.

Runika (16 gadi) – Man ļoti patika rožu dārzs, tas man lika aizdomāties par mūsu skaisto dzīvi. Man patika, ka mēs rāpāmies klintīs. Patika visa apkārtne, ko izdevās redzēt. Labi pavadīju laiku un daudz ko jaunu uzzināju, un ieraudzīju.

Inguna (sociālā pedagoģe)- Ceļojums uz mani atstāja labu iespaidu, un bija prieks pabūt visiem kopā, gan audzinātājiem, gan bērniem. Esmu priecīga, ka varēju doties arī ekstrēmajos pārgājienos, kur bija nepieciešama liela izturība, lepojos par paveikto.

Iveta (sociālā aprūpētāja) – Slovākija, Polija, Čehija- valstis, uz kurām vēl nekad nebiju ceļojusi. Vislabākais ceļojums, kurā esmu piedalījusies. Bija gan ekstrēmi pārgājieni, gan mazliet vēsturi pamācījāmies, gan skaisti dārzi, pilis, sāls raktuves, un vēl daudz dažādu vietu.  Labākais piedzīvojums manā dzīvē.


Līdz nākošai reizei!



Nepaliec Viens



Bildes ©

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs