Novusa saspēles 2022: pilnveidot saskarsmes prasmes un spēles iemaņas 
 
 
Novusu spēlēt ir viegli un īpaša fiziskā sagatavotība nav nepieciešama, tā ir iecienīta aktivitāte arī bērniem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām. Ja vēlaties būt draudzīgā sabiedrībā un satikt domubiedrus, kurus vieno arī novusa spēles aizraujošais gars, vai atjaunot agrāk gūtas iemaņas novusa spēlē, tad esat aicināti piedalīties dienas centra "Rīdzene" novusa saspēlēs Rīgā, Brīvības gatvē 266 trešdienās un piektdienās no pl.16.00 līdz 20.00. Piedalīšanās ir par brīvu!
 
Svarīgākais ir iespēja mēģināt un būt saskarsmē. Tāpēc arī novusa saspēlēs pulcējās dažādu paaudžu un vecumu dalībnieki. 
 
Novusu var spēlēt individuāli (trenniņš), divatā (vienspēle) vai četratā (dubultspēle). Vairākas reizes gadā dienas centrā tiek rīkoti arī atklātie turnīri. Taču, ja Tev svarīgāks ir sportiskais sasniegums, tad ir arī iespēja pievienoties novusa kluba "Rīdzene" komandām, kuras piedalās novusa sacensībās visā Latvijā. 
 
Novusa klubs "Rīdzene" ir izveidojies ar Rīgas Sociālā dienesta dienas centra "Rīdzene" dalībnieku iniciatīvu, iesaistoties arī dažāda vecuma seniorus kuri ir piedalījušies arī Latvijas Novusa federācijas rīkotajās spēlēs Latvijā.
 
Aicinām sniegt atbalstu novusa klubam "Rīdzene", lai seniori varētu aktīvāk iesaistīties dažādu līmeņu novusa spēlēs Rīgā un citviet Latvijā.
 
 

 
Novuss (dažkārt sauktu par „jūras biljardu”) Latvijā parādījās pagājušā gadsimta divdesmitajos gados, kad kuģu namdaris “Faulbaums” izgatavoja vienu no pirmajiem galdiem. Jo jūrniekiem no Latvijas un Igaunijas ostām ceļojot uz Apvienoto Karalisti un atpakaļ kliedēja savu garlaicību spēlējot novusu. Spēles noteikumi ir samērā līdzīgi tās sauszemes tuviniekiem – biljardam/pūlam. Taču šajās spēlēs izmantotās bumbas tika aizstātas ar ripām ar tādu nodomu, lai nemierīgos laika apstākļos spēli varētu pārtraukt un pie tās atgriezties, kad laiks būs nomierinājies. Kā pirmās pilsētas, kur sākuši spēlēt šo spēli, bija ostas - Ventspils, Liepāja un Rīga. Oficiālās novusa sacīkstes Latvijā notiek jau kopš 1930.gada. Gadiem ritot, spēles popularitāte pieauga - tā ap 1980.-to gadu vidu Latvijā ar novusu jau nodarbojās vairāk nekā 55 000 spēlētāju. Mūsdienās novuss ir latviešu nacionālā spēle. To spēlē arī ASV, Kanādā, Austrālijā, Krievijā, Lielbritānijā, Gruzijā, Vācijā, Izraēlā un Somijā. https://lv.wikipedia.org/wiki/Novuss
 
 
Uzziņām: +371 67037583 vai e-pasts:  
 
 
 
Nepaliec Viens
  
 
Bilde ©


Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
2 + 5 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs