Onkoloģijas skartajiem un viņu tuviniekiem 2020: par krūts vēža diagnozi un ārstēšanu nākotnē

 
Atzīmējot Oktobri kā krūts vēža mēnesi, 21.novembrī no pl.17:00 Zoom tiešsaistē notiks sarunas ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Krūts slimību centra vadītāju dr.Arvīdu Irmeju par vēža ārstēšanu nākotnē un tajā, ko jau šodien var darīt, lai vēža diagnoze mūs tik ļoti nebiedētu. Jaunākie atklājumi, tehnoloģijas, ģenētikā, zālēm un pētījumiem, kas ļauj "pieradināt vēzi", padarot to mazāk bīstamu un labāk saprotamu.
Laikā, kad visa pasaule ar nepacietību gaida un seko jaunumiem par COVID-19 vakcīnas izstrādi, mēs pievērsīsimies krūts vēža pētījumu, ārstēšanas un dažādu risinājumu jaunumiem, kas izskanējuši nesen notikušajā Eiropas Krūts vēža konferencē. Eiropas krūts vēža konference ir īpašs pasākums.  Tā nav tikai platforma, kurā satiekas un jaunāko zinātnes pētījumu rezultātos dalās dažādi ar krūts vēža  jomu saistīti profesionāļi. Konferences organizēšanā un norisē ļoti nozīmīga loma ir pašām krūts vēža pacientēm un to pārstāvētajām atbalsta organizācijām. Jo tieši krūts vēža pacientes ir maksimāli motivētas darīt visu iespējamo, lai ārsti, kuri viņas ārstē būtu apbruņoti ar jaunākajām pētnieciskajām atziņām, lai krūts vēža zinātnieki spētu identificēt prioritārās problēmas un meklētu tām efektīvākos risinājumus un lai inovatīvās metodes būtu vienlīdzīgi pieejami visām krūts vēža pacientēm Eiropā, arī Latvijā.
Dr.Arvīds Irmejs piedāvās ieskatu šajā unikālajā pasākumā, atspoguļojot to gan no pacienšu pieredzes, gan no ārstu profesionālās perspektīvas. Plānojam parādīt gan kādas somu krūts vēža pacientes pieredzes video, gan arī līdzdalīt krūts vēža aktualitātes tādās jomās kā krūts vēzis jaunām sievietēm, (t.sk. grūtniecības laikā), jaunumi ķirurģijā,  inovatīvie diagnostiskie rīki un medikamenti dažādiem krūts vēža paveidiem u.c.
No pl.18:30 Saikne ar Dzīvības Spēku sarunas ar Mācītāju Ģirtu Rozneru.
 
Kristīgā atbalsta grupa aicina onkoloģiskos slimniekus, draugus un tuviniekus uz sarunām par to, cik daudz mēs paši ar savu rīcību, attieksmi, dzīvesveidu un noskaņojumu varam ietekmēt slimības gaitu.
 
Mēs - sarunu iniciatori - esam pārliecināti, ka slimības gaitu ne tikai ietekmē klasiskā medicīna, bet arī attieksme, dzīvesveids un noskaņojums. Un tāpēc uz sarunām mēs aicinām gan profesionālus mediķus, gan pacientus, kuri ir slimību izslimojuši vai sadzīvojuši, gan mācītāju, lai kopīgi pārrunātu, iedvesmotu un atbalstītu onkoloģiskos pacientus, draugus un ģimeni.
 
Onkoloģisko pacientu pašpalīdzības grupā ir iespēja:
 
  • satikt cilvēkus ar līdzīgām problēmām;
  • atklāti runāt un dalīties par savu pieredzi un uzzināt citu cilvēku pieredzi;
  • uzzināt ko jaunu savas slimības sakarā, par palīdzības iespējām;
  • saņemt morālu atbalstu un iedrošinājumu;
  • daloties ar citiem un klausoties citos, rast spēku un cerību;
  • kopīgi, Dievu lūdzot, rast mieru un paļāvību, ka Viņš kārto visas lietas. 

 

 

Pasākumam pieslēgšanās: https://us02web.zoom.us/j/83852530263?pwd=dndCdjZ6NkVRbTl5K3p1UGdIb3pSUT09 


Saziņai ziņu veidne, e-pasts:  lasīt: www.sarunaspretvezi.lv , Facebook 

Bilde ©
 
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
10 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs