Latvijā no 25.maija līdz 31.maijam jau devīto reizi starptautiskā projektā “NowWeMOVE” norisināsies Latvijas Veselības nedēļa 2020, kurā iedzīvotāji tiks aicināti piedalīties dažādās veselīgās fiziskajās aktivitātēs. Veselības nedēļā tiek aicināti piedalīties visi iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās gatavības. Skolas, pirmsskolas izglītības iestādes, universitātes, sporta skolas, uzņēmumus, nevalstiskās organizācijas, senioru organizācijas utt.. Ierobežojumu nav!

Latvijas Veselības sporta nedēļu 2020 jeb MOVE Week organizē Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Starptautisko Sporta un Kultūras asociāciju (ISCA). Tas ir ikgadējs Eiropas mēroga pasākums, kura mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs

Šī ir lieliska iespēja mudināt visus Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīviem, jo kā zināms, regulāras fiziskas aktivitātes ir lētākais un efektīvākais veids kā novērst dažādas saslimšanas un uzturēt sevi labā fiziskā formā. Veselības Nedēļa tiek organizēta lai parādītu, ka ir daudzi vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kas vērstas uz cilvēka veselības uzlabošanu un kopā ar ģimeni un draugiem pavadīt laiku, kopā atpūšoties. 

Piedalīties veselības nedēļā ar savu organizāciju ir ļoti vienkārši: iestādes/organizācijas izvēlas koordinatorus, kas organizēs pasākumus iestādes darbiniekiem Veselības nedēļas ietvaros. Aktivitātes var būt visdažādākās: rīta rosmes, stafetes, pārgājieni, nūjošana, visādi sporta veidi – atkarībā no tā, kas patīk visvairāk. Tad jāpaziņo LTSA par plānotām aktivitātēm un pasākumiem Jūsu organizācijā, pilsētā vai ciemā Latvijas Veselības nēdēļā. 

 
Jūsu sniegtā informācija par plānotajiem pasākumiem tiks publicēta arī „MOVE” projekta mājaslapā www.latvia.moveweek.eu kā piemērs un idejas citu valstu organizācijām. Aktīvākiem dalībniekiem ir paredzētas nelielas veicināšanas balvas. Pasākumu Latvijā koordinē Latvijas Tautas sporta asociācija.
 
Move Week 2020: aicinām piedalīties starptautiskā projekta NowWeMOVE Latvijas Veselības nedēļā
 

 

Pieteikšanās: Katrā pasākuma norises vietā jābūt vismaz 1 kontaktpersonai, kura uztur saziņu ar LTSA pirms pasākuma, visā pasākuma norises laikā, kā arī pēc pasākuma. Pasākumu koordinatori, organizatori vispārīgo pieteikšanos veic aizpildot pieteikuma anketu un nosūtot uz e-pastu līdz 20.martam. Pasākuma reģistrācija  un informācija par aktivitāti jāiesniedz līdz 1.maijam izmantojot elektronisko reģistrēšanās anketu.

PASĀKUMA NOLIKUMS | PIETEIKT AKTIVITĀTI | PIETEIKT KONTAKPERSONU (DOC)

Pasākuma norise: Organizatori nodrošina pasākuma dalībnieku un viņu izpildīto aktivitāšu uzskaiti visas nedēļas garumā sekojošā veidā:
- pasākuma dalībnieku skaits,
- katra dalībnieka veikums (kilometri, pievilkšanās reizes, pieveiktie pakāpieni u.c.)
veselības nedēļā*
* - dalībnieks, kurš piedalās vairākās aktivitātēs, tiek katrā aktivitātē uzskaitīts atsevišķi

Lai vienkāršotu pasākuma norisi un uzskaiti, LTSA iesaka organizatoriem piedāvāt iedzīvotājiem aktivitāti „Katram savus kilometrus!”, kuras norisei nepieciešamanepieciešama: norādīta brīvpieejas distance, kurā jebkurš interesents pārvietojas sev piemērotā veidā (skrienot, soļojot, nūjojot, skrituļojot), bez distances veikšanas laika kontroles un uzskaites, un tiesneši fiksē katra veikto distanci (apļu skaitu), klātienē vai, izmantojot mirkļbirkas vai “endomondo” vai līdzīgas aplikācijas.

Apbalvošana: Apbalvošana notiks Latvijas Veselības sporta nedēļas noslēguma pasākumā. Par norises vietu un datumu tiks paziņots.
- tiks apbalvotas aktīvākās pašvaldības 5 grupās.
- tiks apbalvoti radošāko, interesantāko pasākumu rīkotāji - organizatori (biedrības, iestādes, uzņēmumi, individuālie aktīvisti).
Ar īpašām balvām tiks apbalvoti no 1. - 4. grupu ilggadējie aktīvie un radošākie pasākumu koordinātori- ar iespēju piedalīties 7. TAFISA Pasaules sporta spēlēs Lisabonā, Portugālē no 1. – 7. oktobrim, dalības maksu un uzturēšanās izdevumus sedzot no LTSA līdzekļiem. Organizācijas un iestādes tiks apbalvotas ar Pateicības rakstiem par līdzdalību, pasākumu organizatori ar Sertifikātiem par organizēšanu.

Pasākumam noslēdzoties: visa informācija par pasākuma norisi un rezultātiem jānosūta LTSA birojam uz e-pastu līdz 1.jūlijam.

Uzziņām sazināties ar LTSA biroju izmantojot e-pastu: vai tālruni: 67226215. 

Bilde ©
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
3 + 4 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs