Aicina pieteikt cilvēkus un organizācijas balvai „Cilvēka izaugsmei Latvijā” 2019. gadam

 

 

Līdz 2019.gada 31.maijam Latvijas sabiedrība sabiedrība tiek aicināta pieteikt cilvēkus un organizācijas balvu konkursam „Cilvēka izaugsmei Latvijā”. Balvas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju izglītību, veselību un labklājību un izcelt sociālās atbildības iniciatīvas. Balva tiek piešķirta,  godinātu Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par ieguldījumu cilvēka izaugsmē. 

“Mēs meklējam cilvēkus un organizācijas, kuras ar savu neatlaidīgo darbu un ieguldījumu ir veicinājušas labklājību un izaugsmi valstī. Mēs vēlamies, lai labie darbi tiek novērtēti un būtu lielisks piemērs citiem,” Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga aicina ikvienu palūkoties sev apkārt un ar balvu konkursa palīdzību izgaismot līdzcilvēku labos darbus. Pretendentus balvas saņemšanai var izvirzīt jebkura fiziska vai juridiska persona, izņemot pati sevi.

Balvas pieteikumus izvērtē žūrijas komisija, ņemot vērā sekojošus kritērijus:

  • Ietekme un nozīme  - balvas pretendenta darbības nozīmīguma un ietekmes uz sabiedrību novērtējums
  • Ilgtspēja - balvas pretendenta darbības ilgtspēja
  • Novatorisms - novatoriska, radoša un oriģināla pieeja, kas pielāgota Latvijas apstākļiem
  • Iedvesma - paraugs citiem

Balva cilvēka izaugsmei tiek piešķirta četrās kategorijās, akcentējot ilgtermiņa ieguldījumus šādās jomās:

  1. Par sociālo atbildību 
    Par izciliem sasniegumiem sabiedrības attīstībā, veicot darbu sabiedrības labātai dāsni atvēlot laiku, zināšanas un finanšu resursus.
  2. Par izcilu ieguldījumu izglītībā
    Par izglītības, mācību kvalitātes un pieejamības veidošanu iedzīvotājiem jebkurā dzīves posmā.
  3. Par izcilu ieguldījumu veselībā un labklājībā
    Par veselīga dzīvesveida veicināšanu, indivīda un sabiedrības veselības un labklājības atbalstīšanu un uzlabošanu, kā arī nevienlīdzības mazināšanu veselības jomā.
  4. Par ieguldījumu Latvijas nākotnē
    Par bērnu un jauniešu labklājības un veselīgas attīstības sekmēšanu, mīlošas un stabilas aprūpes nodrošināšanu, ieskaitot ārpusģimenes aprūpi.
 
 
Konkursa uzvarētāji saņem goda diplomu un skulptūru „Asns", kura autore ir tēlniece Olga Šilova. Skulpturālas kompozīcijas „Asns" vizuāli plastiskā iecere ir saistīta ar sākotnes, jūtīguma, sievišķības simboliem, vizuāli attēlojot cilvēka izaugsmi un attīstību.
 
Balvas patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsver: "Balvu konkurss "Balva Cilvēka izaugsmei" aptver daudzas Latvijas ilgtermiņa attīstībai nozīmīgas jomas, savukārt katra nominācija izceļ kāda cilvēka, uzņēmuma vai organizācijas nozīmīgo darbu sabiedrības labā. Esmu gandarīts par katra ieguldījumu un par to, cik lieliski, gudri un uzņēmīgi cilvēki dzīvo Latvijā!" 
ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita: "ASV vēstniecība Latvijā ir pagodināta atbalstīt balvu "Cilvēka izaugsmei Latvijā" un izteikt atzinību cilvēkiem un organizācijām, kuri veido stiprāku, labklājīgāku sabiedrību. Šādas balvas ir nozīmīgas, lai godinātu tos, kuri savā kopienā spējuši panākt īstas pozitīvas izmaiņas."
 
Kopš 2014. gada Balvu cilvēka izaugsmei rīko Latvijas Pilsoniskā alianse, ASV vēstniecība Latvijā un Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā.

 

Saziņai tālrunis: +371 24245580 un e-pasts: 

 
Bilde ©
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
10 + 2 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs