CBMC Forbes
 
 
Jūs ierodieties darbā saskaņā ar grafiku, prātā jau pārdomājot savus dienas plānus: sanāksmes, termiņus, konkrētus uzdevumus vai projektus, pie kuriem vēlaties strādāt vai beidzot pabeigt. Jūs jūtaties, ka kontrolējat pilnīgi visu. Līdz brīdim, kad saprotat, ka nē.
 
Viena no dzīves un darba noteiktībām ir tā, cik lietas var būt neskaidras. Tas bija skotu dzejnieks Roberts Bērnss, kurš novēroja: "Peļu un vīriešu vislabākie plāni bieži ir maldīgi." Citiem vārdiem, tā sauktais "Mērfija likums" saka, ka, ja ir iespējams, ka kaut kas noies greizi, tas noies greizi. Tad, kad mēs sākam domāt, ka visu kontrolējam, apstākļi var sazvērēties, lai pierādītu, ka to nespējam.

Kā žurnālists, šo smago mācību esmu piedzīvojis neskaitāmas reizes. Manas karjeras sākumā bija reize, kad es strādāju pie dienas laikraksta un domāju, ka priekšlapas izkārtojums ir pabeigts. Tad es saņēmu ziņu, ka tikko ir noticis traģisks skolas autobusa negadījums. Tuvojās termiņš avīzes nosūtīšanai uz druku, bet es zināju, ka nevaru ignorēt šo jaunāko ziņu stāstu. Pēkšņi viss likās nekontrolējami. Par laimi, man palīgā nāca pieredzējis vadošais redaktors.

Vairākas reizes, kamēr es biju žurnāla redaktors, raksti, kurus plānojām izmantot, neīstenojās, un mums bija ātri jāpāriet uz plānu B. Šādi gadījumi kliedēja jebkādu priekšstatu, ka es "kontrolēju". Pirms es kļuvu par Jēzus Kristus sekotāju un atklāju lūgšanas spēku, mans pirmais impulss bija krist panikā. Pat vēlāk savā darbā nekontrolējama sajūta vienmēr viesa satraukumu.

Savas dzīves atdošana Kristum izrādījās izmainoša daudzējādā ziņā. Viena no tām bija iemācīties kā tikt galā ar neizbēgamajiem nekontrolējamajiem mirkļiem. Patiesībā viens no pirmajiem Bībeles pantiem, ko es iegaumēju, par to runāja tieši. Salamana pamācības 3: 5-6, ko es uzskatīju par savu "dzīves pantu", sniedz šo pamācību: "Paļaujies uz To Kungu no visas sirds un nepaļaujies uz sava prāta gudrību, bet domā uz To Kungu visos savos ceļos, tad Viņš darīs līdzenas tavas tekas."

Dažreiz man ir grūti orientēties nepazīstamās vietās. Globālās pozicionēšanas sistēma (GPS) viedtālrunī ir bijusi nenovērtējams rīks. Bet dzīve un darbs nesniedz kartes vai GPS, lai parādītu labāko virzienu. Tāpēc paļaušanās uz Dieva vadību, pat ja es nevaru saprast, ko Viņš dara vai kur Viņš mani ved, ir kļuvusi tik būtiska. Lūk, daži no principiem, ko esmu apguvis:

Apzināties cerību uz Dievu. Lai nepazaudētu savu ceļu, ir ļoti svarīgi vietā savos plānos un rīcībā likt Dievu pirmajā un paļauties uz Viņu. "Ceri uz To Kungu un dari labu.... Meklē savu prieku savā Kungā, tad Viņš tev dos, pēc kā tava sirds ilgojas.... Esi kluss Tā Kunga priekšā un gaidi uz Viņu" (Psalmi 37:3-7).

Paļauties uz Dieva kursa labojumiem. Ceļojot ir svarīgi zināt, kad palikt uz galvenā ceļa un kad to pamest. Tas pats attiecas uz gadījumiem, kad mēs apspriežam savas dzīves gājumu, pat darba vietā. "Cilvēka sirds izdomā sev savu ceļu,
bet vienīgi Tas Kungs pašķir viņa gājumu" (Salamana pamācības 16:9).

Paturot prātā Dievu, ir nākotne. Mūsu plāni bieži neizdodas, jo mēs nezinām, kas mūs sagaida nākotnē. Ticībā var palīdzēt tas, ka zinām, ka Dievs kontrolē visu. "Jo Es zinu, kādas Man domas par jums, saka Tas Kungs, miera un glābšanas domas un ne ļaunuma un ciešanu domas, ka Es jums beigās došu to, ko jūs cerat" (Jeremijas 29:11-14).
 
 
Roberts Dž. Tamasi
 
© 2024. Roberts Dž. Tamasi ir autors vairākām grāmatām, tajā skaitā "Marketplace Ambassadors: CBMC’s Continuing Legacy of Evangelism and Discipleship"; "Business at Its Best: Timeless Wisdom from Proverbs for Today’s Workplace"; "Tufting Legacies; The Heart of Mentoring", kopā ar līdzautoru David A. Stoddard un rediģējis citas grāmatas. Roberts katru otro nedēļu publicējas blogā: www.bobtamasy.blogspot.com
 
 
 
Jim Firnstahl, President
2850 N. Swan Road, Suite 160, Tucson, Arizona 85712, U.S.A.,
 | www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Māris Dižgalvis, valdes priekšsēdētājs,
 | www.cbmc.lv
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, © 2023. 

 Bilde © forbes
 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs