Aizrautība dzīvē un darbā: mīlēt to, ko dari



Pirms kāda laiciņa es uzdūros tā sauktajam "Holstee" manifesta plakātam, provokatīvam izaicinājumam no kompānijas "Holstee", kompānijas, kas reklamē uzņēmumus, sevišķi tos, kas darbojas vietās, kur ir galēja nabadzība, ar viņu veidotās un ražotās produkcijas palīdzību.

Iespējams jūs esat redzējuši šo viņu plakātu. Kopš man gadījās to ievērot pirmo reizi, kopā ar sievu esam to piemērojuši savām vajadzībām, jo būtībā tas pasaka visu, kam mēs vienmēr esam ticējuši.

Šis manifests ir pārāk garš, lai to varētu pilnībā šeit izklāstīt, taču jau no paša sākuma deklarācijā uzsvērts ir tas, cik svarīgi ir censties rast aizrautību, degsmi dzīvē. Šeit īss citāts:

"Šī ir tava dzīve. Dari to, kas tev patīk, un dari to bieži. Ja tev kaut kas nepatīk, maini to. Ja tev nepatīk tavs darbs, aizej. Ja tev nepietiek laika, pārstāj skatīties televizoru. Ja tu meklē savas dzīves lielo mīlestību, pārstāj; tā tevi atradīs, kad tu sāksi darīt lietas, kas tev patīk.(..) Dzīve ir īsa. Izdzīvo savus sapņus un dalies ar savu kaislību."

Ja jūs vēl neesat redzējuši "Holstee" manifestu, tad es gribētu jūs pamudināt to sameklēt "Google" vai skatīt šeit un izlasīt pilnībā. Tajā pavisam vienkāršā veidā ir ietverts tas, kā izdzīvot piepildītu dzīvi, to nesarežģījot. Tur nav atsauksmes uz Dievu vai ticību, taču, lasot to un apdomājot sacīto, es sapratu, ka viss tur rakstītais saskan arī ar to, kas ir Bībelē.

Garīgākā veidā "Holstee" manifests varētu būt pasniegts šādi: "Necenties atrast Dieva plānu savai dzīvei. Atrodi to, kas tev liek justies dzīvam, jo Dievs grib cilvēkus, kas ir dzīvi."

Leģendārais dziedātājs un dziesmu autors Bobs Dilans ir teicis: "Ja tu neesi aizņemts ar dzīvošanu, tu esi aizņemts ar miršanu." Būtībā tas nozīmē, ka vajag vairāk dzīvot nekā vienkārši eksistēt.

Esmu nonācis, īpaši gadiem ejot, pie šādas atziņas. Ja tu netiecies pēc lietām, ko tu mīli, lietām, kas uzdzirkstī tevī entuziasmu un piepilda tevi ar enerģiju un motivāciju, tu sevi krāp. Mēs visi esam unikāli radīti, katrs savādāks, ar dažādām dāvanām, talantiem, prasmēm un interesēm. Jautājums ir, kā kustināt šīs dotās sviras tā, lai ar savu unikalitāti panāktu ne tikai pašpiepildījumu, bet arī doto pasaulei ap mums maksimālu labumu. Šeit ir daži padomi no Bībeles:

Visa pamatā ir Dievs. Dievs radīja katru no mums, sniedzot mums unikālu iezīmju kopjumu, kas palīdz mums būt tiem, kas mēs esam un darīt to, ko mēs darām. Iepazīstot Dievu, mēs esam labākā pozīcijā, lai labāk izzinātu arī sevi. "Ceri uz To Kungu un dari labu, paliec savā zemē un dzīvo ar godu. Meklē savu prieku savā Kungā, tad Viņš tev dos, pēc kā tava sirds ilgojas" (Psalmi 37:3-4).

Fokusa punktam vajadzētu būt Dievam. Piepildīta dzīve sevī ietver ne tikai to, ko mēs darām, bet arī kāpēc mēs to darām – mūsu motīvus. Nav augstākas motivācijas kā kalpot Dievam un godāt Viņu. "Un visu, ko vien jūs darāt vārdos vai darbos, to visu darait Kunga Jēzus Vārdā, pateikdamies Dievam Tēvam caur Viņu" (Kolosiešiem 3:17).


 

Džims Matiss

Džims Matiss ir fotostudijas īpašnieks Overland Park, Kanzasā, kura specializējusies komerciālo un scenogrāfisku portretu izgatavošanā. Iepriekš viņš vadīja kafejnīcu kā arī bija Kanzasas pilsētas CBMC izpilddirektors Misūri.


CBMC

1065 N. 115th Street, Suite 210 ? Omaha, Nebraska 68154 ? U.S.A.
TEL.: (402) 431-0002 ? FAX: (402) 431-1749 
E-Mail:  Web site: www.cbmcint.org

CBMC - LATVIJA : Dainis Šmits, prezidents
(e-pasts:  )
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2013.








Bilde ©holstee





 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs