Bilde (foto) pārtop zīmējumā - Augstskolas pilsētas orķestris


Mākslinieks Kris Leporte (Chris LaPorte) tagad dzīvo un strādā Mičiganā (ASV). Līdz šim 18 gadus viņš ir darbojies kā karikatūru mākslinieks, šajā laikā radot 85.000 portretu zīmējumus. Taču vairāk laika viņš pavada savā darbnīcā, strādājot pie zīmējumiem, kuri tiek veidoti izmantojot grafītu jeb zīmuļu tehniku. Viens no viņa darbiem 2010. gadā saņēma biedrības ArtPrize godalgu.
Šogad Krista jaunākais darbs ir Augstskolas pilsētas orķestris. Tas radīts /nemot par paraugu 80 gadus vecu bildi, kas ir palikusi no vecātēva laikiem par orķestri, kas dibināts 1925. gadā. Bilde ir nedaudz neskaidra un bojāta, bet tā kalpoja kā iedvesma 7.9m x 3.9m lielam zīmējumam. Zīmējumam tika iztērēti vairāk nekā 100 (2H) zīmuļi un zīmēšanā pavadītas aptuveni 1200 stundas.

Būtiski ir tas, ka zīmējums nav vecās bildes reālistika interpretācija, kā to citi saprot, raksturojot Krista darbu. Zīmējuma attiecība pret bildi ir 1:540. Ņemot vērā, ka bildes kvalitāte bija diezgan slikta, tad lielākā daļa zīmējuma detaļu, kas tika mērogotas, nāca no mākslinieka iztēles. Mākslinieks zīmējumam pievienoja neskaitāmas nianses, attiecībā uz saturu par to laiku, saglabājot vizuālo ritmu visā darbā.

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju
. Var izmantot <<>> taustiņus.

Bildes Bildes Bildes
Bildes Bildes Bildes
Bildes Bildes Bildes



Režisora Mary Matthews VIDEO palīdz uzzināt vairāk par mākslinieku un viņa darbu. Tāpat vairāk bildes par mākslinieku varat apskatīt vietnē www.chrislaporte.com


Ieskatu veidoja Kristofers Džobsons (Christoper Jobson)







Bildes ©thisiscolossal

 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs