Latviešu un vācu jaunieši starptautiskā cirka skolas projektā


2013. gada septembrī un oktobrī 15 jaunieši, arī ar īpašām vajadzībām, no Gaismas internātpamatskolas un Ulbrokas vidusskolas kopā ar asistentiem un tulkiem devās uz Vāciju, lai kopā ar vācu jauniešiem no Berlīnes Friedrichshain skolas piedalītos starptautiskā cirka skolas projektā “Cirks vieno!”. Projektu īstenoja biedrība “Nepaliec Viens” kopā ar jauniešu organizāciju Ludwig Wolker Haus e.V un kopienas Bonifatius werk atbalstu. Starptautiskajā cirka skolas projektā darbojās darba grupa ar pedagogiem no Latvijas un Vācijas un dažādu nacionalitāšu jauniešu komandas.

Jaunieši vecumā no 14-18 gadiem, arī ar īpašām vajadzībām, pavadot divas nedēļas kopā, praktiski integrējās - viens no otra mācījās un pozitīvi pavadīja laiku. Jaunieši kopā ar cirka pedagogiem nodarbībās attīstīja savas spējas un guva iemaņas akrobātikā, žonglēšanā ar bumbiņām, dvieļiem un platēm, staigāšanā uz virves un trapecēm, ēnu teātrī un klauniem.

Cirkū jaunieši izmēģināja iespējas, kuras ikdienā viņi nevarētu izmantot, radot viņiem interesi un aizrautību. Tas viņus motivēja rīkoties neskatoties uz dalībnieku atšķirīgo reakciju un rīcību. Veicinot pašapziņu, radošumu un iecietību, jaunieši apzināja savas spējas, kas turpmāk palīdzēs viņiem dažādās krīzēs.

Noslēgumā jaunieši veidoja kopēju priekšnesumu, kura pirmizrāde notika Berlīnes Treasure Island un Ulbrokas sporta centrā kopā ar vācu skolēniem un pedagogiem viesojoties Latvijā.

Īstenojot cirka skolas projektu Vācijā un Latvijā tās dalībnieki guva intensīvu starpkultūru pieredzes apmaiņu, apzinot Eiropas kūltūru daudzveidību.

Biedrības “Nepaliec Viens” vadītājs A. H. Trepšs: “Vēlos pateikties Gaismas internātskolas direktorei Vi’ai Felsbergai par to, ka viņa ar pašvaldības saņemto prēmiju par savu darbu aizveda jauniešus uz Rīgas cirku. Gaismas skolas bērni cirkū iepazinās ar cirka grupas jauniešiem, lai nākotnē varbūt pat rīkotu kopējus priekšnesumus Latvijā. Biedrību īstenot šo projektu motivēja vajadzība rīkoties un iespēja sadarbībā ar vācu speciālistiem un pedagogiem, sniegt jauniešiem atbalstu un motivāciju izmantojot citas metodes un neierastu vidi, lai viņi labāk iepazītu viens otru, iespējams atrastu arī draugus. Citas kūltūras, tradīcīju un valodas apguve sniedza jauniešiem iedrošinājumu un ļoti būtisku pieredzi.  Šādi mēs līdz šim netikām darījuši.

 

 

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Izmantot taustiņus < >.


 


 
Biedrība „Nepaliec Viens"
Cirka skola 2013
 
 
 
Bilde ©
 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs