Ikdiena bērnudārzā: pedagogs un pedagoga palīgs 24 bērnu grupā
 
 
Latvijas bērnudārzos vidēji vienā grupiņā ir 24 bērnu (citos vairāk, citos mazāk - atkarīgs no daudziem apstākļiem). Šis plakāts ir domāts tam, lai Jūs kā vecāki saprastu, cik katrs bērns ir atšķirīgs, un atgādinājums Jums - padomājiet, kāds informācijas apjoms ir jāpatur galvā pedagogam.
 
Nenoslogosim pedagogu ar informāciju, ka Jūsu bērnam negaršo vinegrets (vinegrets ir tikai kā piemērs), bet tajā pašā laikā informēsim pedagogu par tiešām būtiskām lietām, piemēram, bērnam ir kādas pārtikas alerģijas vai uzvedības īpatnības. Ir bērni, kuriem ir grūtības iekļauties.
 
Ja būsiet pirmais, kas pastāstīs par sava bērna rakstura īpatnībām, tad Jums tiks pietaupīta nepatīkama saruna zem četrām acīm, ka Jūsu bērnam ir grūtības iekļauties grupiņā. Saruna drīzāk tiks ievirzīta - ko mēs varam darīt, lai uzlabotu bērna labbūtību un mikroklimatu kopumā grupiņā. Mērķis ir tikai viens: pedagogi vēlas, lai Jūsu bērns justos labāk.
 
Piemērs. Ir vecāki, kas katru pēcpusdienu prasa pedagogam, kādā krāsā ir bijusi bērna kaka. Tā ir patiešām nozīmīga informācija, jo tā var liecināt par kādu nopietnu bērna pārtikas alerģiju.
 
Taču padomāsim trīs soļus tālāk.
 
Vai tas tiešām būtu pedagoga pienākums fotogrāfēt Jūsu bērna kaku? Tā vietā būtu ieteicama rīcība aizvest bērnu pie speciālista, uztaisīt pārtikas alerģijas testu un ievērot speciālista noteikto diētu.
 
Paldies visiem pedagogiem un viņu palīgiem! Jūsu darbs ir psiholoģiski grūts un ārkārtīgi atbildīgs!
 
Paldies par ieguldīto darbu! ❤️
 
 
www.dzene.com - domāšanas attīstīšanas uzdevumi bērniem no 2-9 gadiem
 
 

Ģimeņu klubs Ligzdiņa

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs