Onkoloģijas skartajiem un viņu tuviniekiem 2020: Fertilitātes saglabāšana pēc onkoloģiskām saslimšanām

 
25.aprīlī no pl.17:00 tiešsaistē notiks sarunas ar reproduktoloģi, ginekoloģi-dzemdību speciālisti, Dr. Violetu Fodinu par fertilitātes saglabāšanu pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām.
Katru gadu Latvijā vairāk nekā 100 sievietēm krūts vēža diagnoze tiek noteikta pirms 45 gadu vecuma. Ņemot vērā valdošās tendences sabiedrībā, pirmo dzemdību vecums kļūst arvien lielāks un nereti onkoloģiskās slimības noteikšanas brīdī sievietei vēl nav bērni.
Pacientiem ar labu ārstēšanās prognozi kļūst aktuālas fertilitātes saglabāšanas iespējas un reproduktīvās funkcijas realizācija. Svarīgi ir saglabāt ģenētisko materiālu pirms onkoloģisko saslimšanu ārstēšanas uzsākšanas, jo tā atstāj negatīvu ietekmi uz reproduktīvajām funkcijām.
Saikne ar Dzīvības Spēku. Mācītāja Ģirta Roznera īsās pārdomas. Tālrunis jautājumiem par pieslēgšanos sarunai - 26428028.
 
Kristīgā atbalsta grupa aicina onkoloģiskos slimniekus, draugus un tuviniekus uz sarunām par to, cik daudz mēs paši ar savu rīcību, attieksmi, dzīvesveidu un noskaņojumu varam ietekmēt slimības gaitu.
 
Mēs - sarunu iniciatori - esam pārliecināti, ka slimības gaitu ne tikai ietekmē klasiskā medicīna, bet arī attieksme, dzīvesveids un noskaņojums. Un tāpēc uz sarunām mēs aicinām gan profesionālus mediķus, gan pacientus, kuri ir slimību izslimojuši vai sadzīvojuši, gan mācītāju, lai kopīgi pārrunātu, iedvesmotu un atbalstītu onkoloģiskos pacientus, draugus un ģimeni.
 
Onkoloģisko pacientu pašpalīdzības grupā ir iespēja:
 
  • satikt cilvēkus ar līdzīgām problēmām;
  • atklāti runāt un dalīties par savu pieredzi un uzzināt citu cilvēku pieredzi;
  • uzzināt ko jaunu savas slimības sakarā, par palīdzības iespējām;
  • saņemt morālu atbalstu un iedrošinājumu;
  • daloties ar citiem un klausoties citos, rast spēku un cerību;
  • kopīgi, Dievu lūdzot, rast mieru un paļāvību, ka Viņš kārto visas lietas.

  

Saziņai ziņu veidne, e-pasts:  lasīt: www.sarunaspretvezi.lv , Facebook 

 
 
Bilde ©
 
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
4 + 9 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs