Apzinātībā balstīta stresa kontroles un atbalsta grupas nodarbības 2020.gadā vecākiem, kuri audzina bērnus ar funkcionālajiem traucējumiem
 
 
Piedāvājam no marta līdz jūlijam piedalīties apzinātībā balstīta stresa kontroles un atbalsta grupas nodarbībās tiešsaistē vecākiem, kuri audzina bērnus ar funkcionālajiem traucējumiem. Paredzams 8 nodarbību cikls (+individuālā konsultācija), grupām latviešu un krievu valodās izmantojot tiešsaistes platformu zoom.com.
 
Apzinātības prakse vecākiem (Mindful Parenting) ir pasaulē atzīta psiholoģiskās palīdzības metode, lai mazinātu stresu, kas saistīts ar tik izaicinošo un vienlaikus tik ļoti svarīgo uzdevumu – būt pietiekoši labiem vecākiem. Nodarbībās īpaša uzmanība ir veltīta praktiskiem vingrinājumiem, apgūstot apzinātībā balstītas stratēģijas, kas palīdz mazināt ikdienas stresu, veicina vecāku un bērnu komunikāciju, sadarbību un emocionālo labsajūtu.
 
Nodarbības latviešu valodā paredzētas Aprīlī: 06., 20. un 27. Maijā: 08. un 22. Jūnijā: 01., 08. un 15. datumos plkst.17:00-19:00.
Nodarbības krievu valodā paredzētas no augusta līdz decembrim. Datumi vēl tiks precizēti.
 
I nodarbība: Būt vecākam ir liels izaicinājums, īpaši ja audzini bērnu ar funkcionāliem traucējumiem – autopilota režīmā vai apzinātā veidā?
II nodarbība: Ar “iesācēja skatienu” atklāt savu bērnu
III nodarbība: Atgriezties mājās – savā ķermenī
IV nodarbība: Apzināta atbilde vai automātiska reakcija – kā reaģējam stresa situācijās?
V nodarbība: Nepalīdzoši uzvedības modeļi un stereotipi par būšanu vecākam
VI nodarbība: Konfliktsituāciju risināšana
VII nodarbība: Mīlestība un robežas
VIII nodarbība: Laimīgi vecāki - laimīgi bērni. Kā turpināt praktizēt apzinātību ikdienā?
 
Vecākiem, kuri aprūpē bērnus ar AST vai citiem funkcionāliem traucējumiem dalība grupā BEZMAKSAS, obligāts noteikums apmeklēt visas nodarbības.
 
Pieteikšanās atbalsta grupas nodarbībām sazinoties ar e-pastu:  vai tālruni: +371 26191333
 
Individuālas konsultācijas katram dalībniekam pirms dalības atbalsta grupā, kas notiks 27. un 30.martā. Pieteikšanās rakstot e-pastu:
 
Atbalsta grupu vadīs Inese Lietaviete, Mg.Psych, klīniskā psiholoģe, sertificēta kognitīvi – biheiviorālā terapeite (KBT). Kopš 2011. gada strādā Bērnu slimnīcas "Vecāku mājā" vadot seminārus par stresa pārvarēšanu, apzinātības praksi, saskarsmi un komunikāciju, garīgo un psiholoģisko resursu atrašanu un stiprināšanu.
 
Nodarbību īstenošanai ir piešķirts A/S "Latvijas Meži" ziedojums biedrības "Nepaliec Viens" projektam ar mērķi sniegt atbalstu ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām. Palīdzēt apzināt ģimenes situāciju "ŠEIT UN TAGAD" un pieejamos resursus. Pieņemt esošo dzīves situāciju, izvērtēt attieksmi pret sevi, pret savu bērnu un citiem. Balstoties savā un citu grupas dalībnieku pieredzē (gan pozitīvajā gan negatīvajā), uzlabot visas ģimenes dzīves kvalitāti.
 
Bilde ©
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
1 + 6 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs