Neapēd zemeslodi - pievienojies izaicinājumam 2020.gada janvārī ēst videi draudzīgāk!
KO DARĪT?
Ko ikviens no mums var darīt, lai palīdzētu mūsu zemeslodei? 2020.gada janvārī piedalies izaicinājumā mēnesi dzīvot videi draudzīgāk! Ikvienai tavai izvēlei ir nozīme!
KĀPĒC PIEDALĪTIES? VIDEO
Dzīvnieku valsts produktu ražošana piesārņo planētu, veicina globālo sasilšanu un lietusmežu izciršanu. ANO norāda, ka dzīvnieku produktu ierobežošana ir nepieciešama, lai risinātu tuvojošos globālo klimata un pārapdzīvotības krīzi.
KO TIEŠI TU IEGŪSI?
Katru dienu e-pastā Tu saņemsi jaunas, garšīgu ēdienu receptes un interesantu lasāmvielu, kā arī gandarījumu par iespēju palīdzēt zemeslodei!
KĀ MĒS PALĪDZĒSIM? 
Skaties šo video, ja nesaņem izaicinājuma vēstules. Pievienojies arī Facebook grupai, kur vari uzdot sevi interesējošos jautājumus vai raksti uz e-pastu!
PIESAKOTIES TU VARĒSI IZVĒLĒTIES 1 NO 3 IZAICINĀJUMA LĪMEŅIEM!
01 - Janvārī trīs dienas nedēļā ēdīšu veģetāri
02 - Janvārī ēdīšu tikai veģetāri
03- Janvārī ēdīšu tikai vegāniski
 
PIETEIKTIES IZAICINĀJUMAM
 
Neatkarīgi no tā, kuru izaicinājuma līmeni izvēlēsies, Tu katru dienu saņemsi e-pastu ar padomiem, receptēm un faktiem!
  
IPCC, Starpvaldību klimata pārmaiņu panelis, kur norādīts, ka nepieciešams globāls gaļas produktu patēriņa samazinājums https://www.ipcc.ch/sr15/chapter/chapter-2/
Žurnālā Science publicētais pētījums, kas skaidro lopkopības negatīvo ietekmi uz vidi:
Baltijas jūras piesārņojums un industriālās lopkopības ietekme uz to http://www.arc2020.eu/factory-farming-made-the-baltic-sea-one-of-the-worlds-most-polluted-seas/
Lopkopība rada ap 14,5% no siltumnīcas efektu izraisošajām gāzēm (pārsvarā metānu un slāpekļa oksīdu): https://academic.oup.com/af/article/9/1/69/5173494
Pētījums par Amazoni & lopkopību (piemēram, 21.lpp. minēts, ka liellopu ganības aizņem 75% no bijušajām Amazones teritorijām)
 
 
Bilde ©
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
2 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs