Lekciju cikls 2018: Atbalsts vecākiem un speciālistiem saskarsmē ar bērniem ar autismu un citiem funkcionāliem traucējumiem

 
2018.gada 29.novembrī Rīgā, Mārupes ielā 16, 2.stāvā zālē notiks projekta “Atbalsts vecākiem, kuri audzina bērnus ar AST (autiskā spektra traucējumiem) un citiem funkcionāliem traucējumiem semināri vecākiem un speciālistiem: “Kā uzlabot dzīves kvalitāti” un “Bezkļūdu apmācība un priekšā teikšanas pareiza pielietošana”. Var pieteikties uz abām tēmām atsevišķi. Jāpiesakās ir līdz 28.novembrim!

Programma:
 
13:30 - 15:30. Praktisks seminārs vecākiem, speciālistiem un citiem interesentiem “Kā uzlabot dzīves kvalitāti”. Semināra laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Keitijas Bairones  metodi ''Darbs" (The Work of Byron Katie thework.com), kas palīdz identificēt un izzināt domas, kas izraisa stresu mūsu ikdienā. Strādājot ar savām domām ikdienā iespējams ne tikai uzlabot dzīves kvalitāti, bet arī uzlabot attiecības ar līdzcilvēkiem. Semināru vadīs Keitijas Bairones skolas absolvente (2016), Keitijas Bairones institūta sertificētu fasilitatoru kandidāte Irina Pētersone.

16:00 - 17.30. Ergoterapeite, ABA terapeite Olga Lukina. Lekcija vecākiem un speciālistiem “Bezkļūdu apmācība un priekšā teikšanas pareiza pielietošana”. Lektors stāstīs kāpēc darbā ar AST bērniem ir svarīgi izmantot priekšā teikšanu, nevis gaidīt, kad bērns pats kaut ko iemācīsies dabiskā veidā, un kāpēc tas veido efektīvāku tālāko apmācību. “Bezkļūdu apmācība” palīdz bērnam ar AST ne tikai ātri un efektīvi apgūt jaunas prasmes, bet arī mācīšanās procesu padara pozitīvāku. Šīs metodes pamatā ir daļējas un intensīvas priekšā teikšanas izmantošana. Priekšā teikšana palīdz izveidot pareizās reakcijas, kas ir pastiprinātas ar apbalvojumiem.
 
17:30-17:45. Tējas kafijas pauze.

17.45 - 19.00. “Bezkļūdu apmācība un priekšā teikšanas pareiza pielietošana”,  lekcijas otrajā daļā tiks stāstīts, kā pareizi samazināt priekšāteikšanu bez kļūdām un uztraukuma.
Atvērt mobilās ierīcēs QR kods
 
 
Dalībai jāpiesakās līdz 28.novembrim rakstot e-pastu uz vai sūtot īsziņu uz +371 26191333.
 
 

 
Sadarbībā ar Latvijas Republikas Labklājības ministriju 2018.gadā ir paredzēts lekciju cikls: Atbalsts vecākiem, kuri audzina bērnus ar AST (autiskā spektra traucējumiem) un citiem funkcionāliem traucējumiem.
Lekcijas ir paredzētas izpratnes veidošanai pedagogiem un atbalsta personālam, kā izprotot bērnu īpašās vajadzības, veidot pozitīvu sadarbību apmācības procesā. Lekcijās iekļautas tēmas: Bezkļūdu apmācība un priekšā teikšanas pareiza pielietošana bērniem ar AST. Kā motivēt bērnu un izveidot tālāku pozitīvu sadarbību ar bērnu. Kā attīstīt bērnam ar AST spēlēšanās prasmes. Paredzētas lekcijas arī pašiem vecākiem gan par to kā uzlabot un uzturēt savu emocionālo, fizisko un garīgo veselību, gan arī par citām aktuālām tēmām. Projekta līguma Nr.LM 2018/LM-1-04/29
 
 
Biedrība “Nepaliec Viens”
 
 
Bilde ©
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
9 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs