Lekciju cikls 2018: Atbalsts vecākiem un speciālistiem saskarsmē ar bērniem ar autismu un citiem funkcionāliem traucējumiem

 
2018.gada 31.oktobrī Rīgā, Mārupes ielā 16, 2.stāvā zālē notiks seminārs vecākiem un speciālistiem: atbalsta lekcija-praktiskā nodarbība vecākiem un citiem interesentiem “Kā mācīties palīdzēt sev un dzīvot pilnvērtīgi, pēc sastapšanās ar bērna vai cita ģimenes locekļa saslimšanu (diagnozi)” un lekcija vecākiem, speciālistiem u.c. atbalsta personālam "Kā veicināt spēlēšanās prasmes bērnam ar AST?". Ir iespēja pieteikties uz abām tēmām atsevišķi. Pieteikšanās līdz 28.oktobrim!

Programma:
 
12:30-14:00. “Uzvedības problēmas bērniem ar AST un to novēršana”. Klīniskā psiholoģe, Kognitīvi biheiviorālā terapeite Ieva Bite. Kāpēc bērniem ar AST bieži veidojas/ ir uzvedības problēmas? Kāds ir uzvedības mērķis un ko bērns vēlas panākt vai mums pateikt? Kādu uzvedību mēs vēlamies redzēt tā vietā?

14:00-14:15. Tējas kafijas pauze.
 

14:15-15:45. “Uzvedības problēmas bērniem ar AST un to novēršana”. Klīniskā psiholoģe, Kognitīvi biheiviorālā terapeite Ieva Bite.
Praktiski ieteikumi vecākiem un atbalsta personālām par tēmu “Ko darīt un kā rīkoties tad, kad krīze jau ir sākusies? 
Kā panākt to, lai tā nesāktos? Kuras prasmes ir svarīgas un kā tās mācīt bērniem, lai uzvedības problēmas viņiem nebūtu vajadzīgas? Kas un kā jāmācās mums pieaugušajiem?
 
16:00-17:30. ”Pirms runas prasmes jeb priekšnosacījumi runas attīstībai”. Kādēļ bērns nerunā un kā stimulēt runas attīstību dažāda vecuma bērniem? Kādas ir pirms runas prasmes un kā tās veicināt? Diferenciāl diagnostika no audiologopēdijas perspektīvas, būs daudz piemēru un praktisku uzdevumu. Sertificēta audiologopēdē ABA terapeite apmācībā Marija Skerškāne.
 
17:30-17:45. Tējas kafijas pauze.

17:00-19:00. Kāda ir komunikācijas nozīme bērna turpmākajā attīstībā un kā iespējams nodrošināt pilnvērtīgu komunikāciju (alternatīvas komunikācijas līdzekļi), kamēr bērns vēl nav apguvis runas prasmi? Sertificēta audiologopēde ABA terapeite apmācībā Marija Skerškāne.
Atvērt mobilās ierīcēs QR kods
 
 
Dalībai jāpiesakās līdz 28.oktobrim rakstot e-pastu uz vai sūtot īsziņu uz +371 26191333.
 
 

 
Sadarbībā ar Latvijas Republikas Labklājības ministriju 2018.gada augustā, septembrī, oktobrī un novembrī ir paredzēts lekciju cikls: Atbalsts vecākiem, kuri audzina bērnus ar AST (autiskā spektra traucējumiem) un citiem funkcionāliem traucējumiem.
Lekcijas ir paredzētas izpratnes veidošanai pedagogiem un atbalsta personālam, kā izprotot bērnu īpašās vajadzības, veidot pozitīvu sadarbību apmācības procesā. Lekcijās iekļautas tēmas: Bezkļūdu apmācība un priekšā teikšanas pareiza pielietošana bērniem ar AST. Kā motivēt bērnu un izveidot tālāku pozitīvu sadarbību ar bērnu. Kā attīstīt bērnam ar AST spēlēšanās prasmes. Paredzētas lekcijas arī pašiem vecākiem gan par to kā uzlabot un uzturēt savu emocionālo, fizisko un garīgo veselību, gan arī par citām aktuālām tēmām. Projekta līguma Nr.LM 2018/LM-1-04/29
 
 
Biedrība “Nepaliec Viens”
 
 
Bilde ©
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
9 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs