Lekciju cikls 2018: Atbalsts pedagogiem un atbalsta personālam bērniem ar autismu un citiem funkcionāliem traucējumiem

 
 
Sadarbībā ar Latvijas Republikas Labklājības ministriju 2018.gadā organizējot lekciju ciklu: Atbalsts vecākiem, kuri audzina bērnus ar AST (autiskā spektra traucējumiem) un citiem funkcionāliem traucējumiem ir paredzētas lekcijas izpratnes veidošanai pedagogiem un atbalsta personālam, lai izprastu bērnu īpašās vajadzības un apmācības procesā veidotu pozitīvu sadarbību.
Lekcijās tiks iekļautas tēmas: Bezkļūdu apmācība un priekšā teikšanas pareiza pielietošana bērniem ar AST. Kā motivēt bērnu un izveidot tālāku pozitīvu sadarbību ar bērnu. Kā attīstīt bērnam ar AST spēlēšanās prasmes. Lai piedalītos ir iepriekš jāpiesakās!
 
Nodarbība 15.augustā Mārupes pamatskolas aktu zāle, Tīrainē, Viskalna ielā 7.
 
Izpratnes veicināšana pedagogiem un atbalsta personālam, kā izprotot bērnu īpašās vajadzības, veidot pozitīvu sadarbību un tālāku apmācības procesu.
 
Programmā:

9:00-10:15 Bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs.  Autiskā spektra traucējumi, galvenās pazīmes. Grūtības un izaicinājumi pirmskolā un skolā. 

10:15-10:30 Kafijas pauze.

10:30-11:45 Ergoterapeite, ABA terapeite Olga Lukina. Sadarbības veidošana un bērnu ar AST motivēšana mācību procesā. 

Bezkļūdu apmācības piemēri. Lekcijā stāstīs, kā mērķtiecīgi izmantot bērna motivāciju, lai izveidotu sadarbību ar bērnu, kas tālāk palīdz apmācības procesā. Bieži mēs pieaugušie pat nevaram iedomāties, kādas ir bērna  prasmes, talanti un intereses, jo bērns ar AST  neizrāda interesi par sadarbību ar mums, līdz ar to savas patiesās zināšanas. 

11:45-12:00 pārtraukums.

12:00-13:00 Ergoterapeite, ABA terapeite Olga Lukina. Vizuālā informācija, kā atbalsts ikdienas darbā bērniem ar AST.

Lekcijā  stāstīs par to, kas ir vizuālā informācija un  kāpēc vizuālais plāns, “tagad-pēc tam”, sociālie stāsti un cita veida vizuālā informācija ir ļoti nepieciešama un palīdz bērniem ar AST. Parasti bērniem ar AST vizuāli telpiskā uztvere ir dominējoša, salīdzinājumā ar audiālo uztveri, tādēļ bērniem ar AST vizuālā informācija ir jo īpaši svarīga, jo  palīdz saprast pedagoga  instrukcijas un uzvedības normas, palīdz mazināt uztraukumu, nevēlamu uzvedību un ietekmē tālāku apmācības procesu.

13:00-13:30 Diskusija, jautājumi

 
Atvērt mobilās ierīcēs QR kods
Dalībai jāpiesakās līdz 13.augustam rakstot e-pastu uz vai sūtot sms uz +371 26191333.
 
 
Projekta līguma Nr.LM 2018/LM-1-04/29
 
 
 
 
 
Bilde ©
 
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
8 + 2 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs