Bildes

Lai gan pirms neilga laika Latvijā iesācies jaunais mācību gads, daudzus skolēnus un viņu vecākus joprojām nodarbina jautājums par trūkstošiem mācību līdzekļiem pilnvērtīgu mācību norisei. Atsaucoties lielajai cilvēku interesei, Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne šogad astoto reizi rīko labdarības akciju „Grāmata no rokas – rokā".

Šogad akcija Rīgā norisināsies tirdzniecības centrā „Galleria Riga" un Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, lai sniegtu iespēju iedzīvotājiem gan Rīgas centrā, gan Pārdaugavā aplūkot esošo grāmatu klāstu un atrast sev trūkstošo. Akcija Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā norisināsies Eiropas Komisijas Eiropas Brīvprātīgā darba gada ceļojošās tūres ietvaros, kuras laikā apmeklētāji varēs gan piedalīties labdarības akcijā, gan iesaistīties diskusijās par brīvprātīgo darbu un dažādu nevalstisko organizāciju piedāvātās aktivitātēs.

Akcijas laikā mācību gadam nepieciešamās grāmatas bērniem ir iespējams iegūt savstarpējas maiņas ceļā – vienas nododot, citas saņemot pretī. Taču akcija neparedz ierobežojumus noteiktam grāmatu skaitam - ja vien attiecīgie mācību līdzekļi atrodami apmaiņas punktā, ikviens var iegūt sev visas nepieciešamās grāmatas arī tad, ja pašam nav iespējas ziedot. Tāpat skolu absolventi ir aicināti vienkārši atnest mācību līdzekļus, kas tiem pēc skolas beigšanas vairs nav nepieciešami, taču var noderēt citiem skolēniem.

Akcija dāvās iespēju cilvēkiem ziedot arī kancelejas preces, kas pēc tam tiks nodotas maznodrošinātiem bērniem. Tāpat ikviens tiek aicināts nodot un saņemt ne vien mācību grāmatas, bet arī daiļliteratūru. Noderēs arī labi saglabājušās skolas somas un citi mācību piederumi.

Rīkojot akciju jau vairākus gadus, Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes pārstāvju pieredze liecina, ka akcija nebut nav mazinājusi savu nozīmīgumu. Tieši otrādi – aizvien vairāk jauniešu un viņu vecāku interesējas par iespēju atnest savas iepriekšējo gadu grāmatas un saņemt trūkstošos mācību līdzekļus jaunajam skolas gadam. Turklāt pēdējos gados situāciju izglītības sistēmā bieži sarežģī fakts, ka mācību gada beigās skolēniem iedotais grāmatu saraksts nākamajam mācību gadam nereti tiek mainīts septembra sākumā, tādējādi ģimenēm jau laikus iegādātās grāmatas beigās izrādās lieks pirkums. Vienlaicīgi vairums maznodrošināto ģimeņu nepietiekamu finansiālo apstākļu dēļ nespēj iegādāties skolai vajadzīgo, un ne visas mācību iestādes var pilnībā nodrošināt skolēnus ar mācību līdzekļiem. Tādējādi akcija joprojām uzskatāma par nepieciešamu ļoti lielai daļai cilvēku, īpaši pašreizējos apstākļos, kad starp ikdienas vajadzībām jāizvirza prioritātes.


Akcijas norises vietas un laiki:

Tirdzniecības centrs „Galleria Riga", Dzirnavu iela 67, 2. stāvs
20. – 25. septembris 12:00 – 20:00

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs, Uzvaras bulvāris 2/4
28. septembris – 2. oktobris 12:00 – 18:00


Plašāk uzziņām skatīties www.lskj.lv vai rakstīt e-pastu .




Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne





Bilde ©


 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
9 + 5 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs