Perspektīvas no citas puses globālās pandēmijas un veselības aprūpes sistēmas krīzē
 
 
2020. gadā, kā mēs visi zinām, izcēlās globāla pandēmija un veselības aprūpes sistēmas krīze. Sākoties cīņai pret Covid - Korona vīrusa izraisītu slimību, sākās arī vēl viens nopietns karš: informācijas karš, sākot no debatēm par šīs bezprecedenta krīzes izcelsmi, līdz tās sekām un ārstēšanas protokoliem. Tas bija īpaši problemātiski tādiem veselības aprūpes speciālistiem kā es un tiem, ar kuriem es strādāju, jo plašas neskaidrības atmosfērā mēs centāmies nodrošināt vislabāko iespējamo aprūpi.
 
Pandēmijai progresējot, kļuva skaidrs, ka cilvēce ir sadalīta lielās grupās: slimie, medicīnas darbinieki, politiķi un tie, kas regulāri un ļaunprātīgi izmanto sociālos tīklus. Tos, kuri bija slimi, nomocīja inficēšanās, kas attīstījās ar iespaidīgu ātrumu. Ārsti un medmāsas cīnījās ar ienaidnieku, ar kuru viņi nekad iepriekš nebija saskārušies. Visi politiķi apgalvoja, ka cenšas kontrolēt situāciju, taču bija skaidrs, ka daudzi izmanto krīzi savā labā. Sociālie tīkli izplatīja daudz reālas informācijas, ko papildināja nepatiesa, neprecīza un bieži satraucoša dezinformācija.

No "frontes līnijas" medicīniskā viedokļa es kopā ar sievu un meitu redzēju pandēmiju vissliktākajā tās izpausmē. Daudzi cilvēki nerūpējās par sevi. Citi izvēlējās ignorēt pārdomātus aprūpes pasākumus. Šī uzvedība bija neapmierinoša, padarot mūsu darbu ārstēt slimos vēl smagāku.

Covid pandēmijas straujais progress ir palēninājies, un mēs visi ceram, ka sliktākais ir aiz muguras. Bet šajā laikā es saskāros ar citu perspektīvu, domājot par milzīgo cilvēku skaitu, kuri ir inficēti ar vēl postošāku "pandēmiju". Bībele to sauc par "grēku", un tās mirstības līmenis ir 100 procenti. Jaunās Derības grāmatā vēstulē Romiešiem mēs redzam šos apgalvojumus: "Jo visi ir grēkojuši, un visiem trūkst dievišķās godības," un "Tātad grēka alga ir nāve, bet Dieva balva ir mūžīga dzīvība Kristū Jēzū, mūsu Kungā" (Romiešiem 3:23, 6:23).

Kā ārsts, tāpat kā mani kolēģi, es saviem pacientiem cenšos nodrošināt ārstēšanu. Tomēr es saprotu, ka, neskatoties uz visiem maniem labākajiem centieniem, viņi - un mēs visi - kādu dienu mirsim. Tas rada jautājumu: "Kas tad notiek?" Vēl viens pants no vēstules romiešiem izskaidro "izārstēšanu", ko Dievs ir nodrošinājis visiem, kas to pieņems: "Bet Dievs Savu mīlestību uz mums pierāda ar to, ka Kristus par mums miris, kad vēl bijām grēcinieki" (Romiešiem 5:8).
 
Es domāju par mūsu debesu Tēvu. Viņš redzēja, kā Viņa radība rīkojās, būdama nepakļāvīga un sacēlusies pret Viņa "receptēm" veiksmīgai, auglīgai dzīvošanai. Savā Dēlā, Jēzū Kristū, Dievs sūtīja līdzekli, lai viņus glābtu, bet cilvēkiem vēl bija šī Dziedināšana jāpieņem. Daudzi cilvēki uzstāj, ka jādara tas, ko viņi vēlas, ignorējot mūžīgās sekas, ar kurām viņi neizbēgami saskarsies.

Ja mēs esam Jēzus Kristus sekotāji, mēs esam Dieva garīgās veselības personāls. Mums ir jāstrādā, lai nestu Viņa pestīšanas apsolījumu, padarot mācekļus (skat. Mateja 28:18-20 un Apustuļu darbi 1:8). Līdztekus palīdzībai cilvēkiem saņemt Kristu un Viņa nodrošināšanu ar garīgo nāvi mūsu pienākums ir arī mācīt viņus, lai ar laiku viņi "nestu daudz augļu - augļus, kas ilgs mūžībā" (Jņ.ev.15:16). Kā mentori, mācekļi vai skolotāji mēs varam darīt visu iespējamo, lai cīnītos pret garīgo pandēmiju, no kuras neviens nevar izbēgt.
 
 
 
Dr. Luiss Kervinjo
 
© 2022 Luiss Kervinjo ir sejas un žokļu ķirurgs Torreonā, Koahuilā, Meksikā, kur viņš dzīvo kopā ar sievu Rokio un viņu diviem dēliem. Viņš ir bijis CBMC/CPEC biedrs Meksikā kopš 1997. gada un kopš 1999. gada tulko Monday Manna no angļu valodas spāņu valodā. Viņa
tulkojumi sasniedz lasītājus spāņu valodā visā Latīņamerikā.
 
CBMC
 
1065 N. 115th Street, Suite 210. Omaha, Nebraska 68154, U.S.A.
TEL.: (402) 431-0002 ? FAX: (402) 431-1749 
E-Mail:  Web site: www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Māris Dižgalvis, valdes priekšsēdētājs,
(e-pasts:  )
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2022. 

 Bilde © The New York Times
 
 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs