Starptautiskās mācības “Inclusion matchmaking – Find European partners for inclusion projects” Slovēnijā 2020
Priecājamies par mūsu lielisko Brigitu Andersoni, kura pirms kāda laiciņa piedalījās visnotaļ vērtīgās un iedvesmojošās apmācībās Slovēnijā. Šajās dienās iegūtais, noteikti iedvesmos, lai arī turpmāk "Jauniešu pastorālā māja" turpinātu darīt! 
 
Lūk, arī Brigitas stāsts par piedzīvoto Slovēnijā. 
 
Februāra beigās, laikā, kad vēl bija iespējams ceļot ārpus valsts robežām, man bija lieliska iespēja piedalīties starptautiskās mācībās “Inclusion matchmaking – Find European partners for inclusion projects” Slovēnijā.
 
Apmācības, kas vienlaikus bija arī iespēja atrast startautiskus partnerus nākotnes projektiem saistībā ar sociālo integrāciju, norisinājās 15.-29. februārim Laško – mazā, skaistā pilsētā, tieši pie kalniem.
 
Mācību mērķis bija veicināt izpratni par to, kā jauniešus no dažādām sociālajām grupām integrēt sabiedrībā.
 
Konkrētāk, tieši caur iekļaujošajiem projektiem, ko var īstenot Erasmus+ Jaunatne darbībā un European Solidarity Corps programmu ietvaros. 
 
Pasākuma laikā varēja iegūt praktisku informāciju par abu programmu veidiem, kā arī iepazīties ar iepriekš veiksmīgi īstenotiem iekļaujošo projektu organizatoru pieredzi. 
 
Bija atvēlēts arī pietiekami daudz laika darbam grupās un citu valstu pieredzes iepazīšanai.
 
Starptautiskās mācības “Inclusion matchmaking – Find European partners for inclusion projects” Slovēnijā 2020
 
 
Pasākumā piedalījās gandrīz 40 dalībnieku no Beļģijas, Itālijas, Vācijas, Islandes, Ungārijas, Bosnijas un Hercegovinas, Kosovas, Slovēnijas, Polijas, Rumānijas, Igaunijas, Luksemburgas un Latvijas.
 
Dalībnieki pārstāvēja dažādas organizācijas, kas darbojas sociālās iekļaušanas jomā un ir ieinteresēti nākotnē īstenot projektus šajā jomā.
 
Starptautiskās mācības “Inclusion matchmaking – Find European partners for inclusion projects” Slovēnijā 2020 
 
Prieks redzēt, ka sociālā iekļaušana šobrīd ir svarīgs un aktuāls temats organizācijām visā Eiropā.
 
Īpaši iedvesmoja citu, attīstītāku valstu labais piemērs sociālajā integrācijā. Ieguvu jaunas zināšanas, prasmes un kontaktus, ko ceru izmantot kādā nākotnes projektā.
 
Apmācības organizēja Slovēnijas jaunatnes lietu aģentūra “Movit” sadarbībā ar Vācijas, Polijas, Islandes, Francijas un Ungārijas nacionālajām aģentūrām.
 
Vairāk informācijas par dažādiem foršiem projektiem vari meklēt www.jaunatne.gov.lv
 
 
Bilde© 
 
 
Privacy Policy | Sitemap