Nometne bērniem un jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem un viņu ģimenēm 2022
 
 
Kustība Pagalms brīvprātīgie kopā ar bērniem un jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem jūlijā četras dienas pavadīja ikgadējā diennakts nometnē “Pagalma vasara”. Šī nometne bija īpaša arī ar to, ka mūsu vidū piedalījās arī ģimenes no Ukrainas. Iepazīnāmies ar viņu kultūru un iepazīstinājām ar latvisko. Kustība Pagalms brīvprātīgo jauniešu vārdā sakām mīļāko paldies nometnes galvenajiem varoņiem – bērniem, jauniešiem un viņu ģimenēm!
 
Pirmajā dienā mēs Iepazināmies un sadalījāmies nometnes komandās. Izzinājām nometnes teritoriju caur orientēšanās uzdevumiem. Darbojāmies "Pagalma kaķu" radošajā darbnīcā. Muzicējām, sportojām, veidojām draudzības aproces. Un pats galvenais – bijām kopā. 
 
Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.
 
  
Otrajā diena bijusi jaunu iespaidu pilna. Kārtīgi izstaigājām Ķemeru purva taku, peldējāmies Engurē, baudījām paštaisītus burgerus, spēlējām spēles un veidojām mandalas smiltīs. Īpašs prieks un pateicība par labajiem laikapstākļiem, kuri mūs šodien lutināja.
 
Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.
 
 
Trešajā dienā saulīte lutināja gan pa dienu, gan vakarā. Palūko, kā mums gāja! 
 
Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.
 
 
Ceturtajā - noslēdzošajā - dienā, spītējot laikapstākļiem aiz loga, iekštelpās aizvadījām sirdssiltu un jauku dienu. Sākām ar aktīvu rīta rosmi, veidojām rotājumus, sadejojāmies deju darbnīcā un mājupceļā piestājām Karameļu darbnīcā, lai iepazītos ar karameļu gatavošanu un izveidotu pa kādam našķim arī paši.
 
Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.
 
 
Paldies par prieku, smiekliem, iedvesmu, sirdssiltumu Un jo īpašs prieks bija satikt jaunus draugus no Ukrainas, ar kuriem kopā varējām smieties, priecāties un baudīt Latvijas vasaru.
 
Mēs patiesi ceram, ka tiksimies atkal pavisam drīz! Ми були дуже раді провести чудовий час разом і сподіваємось, що це початок гарної дружби!
 
 
Nometne tiek īstenota ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra finansiālu atbalstu.
 
 
 
Kustība Pagalms
Bilde ©
 
 
Privacy Policy | Sitemap