Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Bildes
11.septembrī Rīgā, Sv. Pētera baznīcā notika aizlūgums un koncerts „Tu Neesi Viens". Pasākuma iecere ir katru gadu vienot cilvēkus Latvijā un ārpus tās robežām aizlūgumā vienam par otru un par grūtībām, kuras kādam jāpiedzīvo ik dienas.

2001. gada 11. septembris nenozīmē to, ka pirms tā nav bijušas sāpes, ciešanas un zaudējuma rūgtums. Bet tas parādīja, cik trausla ir mūsu dzīve un ka laikā, kad sludinām tehnoloģiju varenību, šīs tehnoloģijas var ļoti radikāli vērsties pret mums.

Pēc 11. septembra uz šo tehnoloģisko varenību skatāmies ar aizdomām, - braucot metro, ātrvilcienos, lidmašīnās, mēs mēģinām ieskatīties līdzcilvēkos, kas mums ir apkārt, un bieži šis skatiens, kurš agrāk bija miera pilns, ir kļuvis aizdomīgs un pārdomu pilns.

Mēs esam visi savstarpēji saistīti un atkarīgi viens no otra darba, attieksmes, emocijām un tas nozīmē, ka mēs neesam vieni. Svarīgi ir apzināties to, ka mūs saista ne tikā šīs lietas, bet arī kas augstāks, Tas kurš mums ir dāvājis dzīvību, spēju sajust un mīlēt.

Mēs vienā brīdī nespējam izmainīt pasauli, kurā pastāv vardarbība, meli, bet mēs varam mainīt savu attieksmi pret saviem līdzcilvēkiem, daloties savā mīlestībā, ko mums ir dāvājis Dievs tai brīdī, kad mēs vēl tikko parādījāmies mātes klēpī. Jau tad Viņš ielika mūsos savu mīlestību,  ar kuru Viņš vēlas, lai mēs dalītos.

Mēs lūgsim par visiem tiem, kam ir kādas sāpes vai zaudējums. Mēs lūgsim par tiem, kuru vairs nav mūsu vidū, kuri ir aizgājuši pirms sava laika dažādu iemeslu dēļ.

Bet svarīgi ir saprast, ka mēs, atrodoties šeit, baznīcā, varam ne tikai lūgt, bet arī slavēt Dievu, kas mums ir visu dāvājis un Kurš dziedē visas mūsu brūces.

Un tāpēc pasākumā piedalījās dažādu konfesiju mācītāji: Sandis Ratnieks (Rīgas Doma draudze), Ivo Pavlovičš (Pēterupes draudze) un Edgars Mažis (Āgenskala baptistu draudze).

Brīnišķīgais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālais ansamblis ''Luar'' vadītājas Lienes Batņas vadībā, LELB jauniešu centra Gospeļu koris Gundegas Dūdas vadībā, Gaismas speciālās internātskolas audzēkņi, Bērnu un jauniešu simfoniskais orķestris „Draugi", soliste Gita Zvirgzdiņa un Maestro (trompetists) Aivars Krūmiņš.

Ieeja pasākumā bija par ziedojumu. Iegūtie līdzekļi tiks veltīti Gaismas speciālās internātskolas audzēkņu dalībai Cirka skolas projektā Vācijā.

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju
. Var izmantot <<>> taustiņus.
 
Privacy Policy | Sitemap