Bērni un jaunieši no ĢKC “Dzeguzīte” apmeklē Latvijas Nacionālās operas izrādi “Kopēlija”


Septembrī aicinājām Iršu pagasta Ģimenes krīzes centra "Dzeguzīte" bērnus jauniešus oktobrī apmeklēt Latvijas Nacionālās operas komisko, krāsaino un dzīvespriecīgo izrādi "Kopēlija". 23 bērniem un jauniešiem tā bija iespēja kvalitatīvi pavadīt laiku apmeklējot Rīgu, gūstot emocionālu baudījumu brauciena gatavošanās un izrādes laikā. Pateicamies audzinātājiem un ĢKC vadītājai par palīdzību.
 
Pirms izrādes

Kā jau katras darba dienas rīts, arī 20. septembris uzsākās ar jaunākās informācijas pārskatu e-pastā. Un te, pārsteigums, iespēja apmeklēt un izbaudīt baleta izrādi "Kopēlija".  Daži no bērniem, uzzinot  piedāvāto iespēju, pat ļoti nopriecājās, jo atcerējās emocijas, ko izjuta pirms trim gadiem, kad apmeklēja ziedojuma izrādi - muzikālo iestudējumu "Agrā rūsa", kas tika veltīta mūsu centram.

Gaidot braucienu, mūsu bērni savā starpā pārsprieda un domās iztēlojās, kā viss norisināsies. Protams, ka katrs piedomāja par atbilstošu vizuālo tēlu, pārskatot savu garderobi un sarunās ar audzinātājiem pārsprieda, kā jāuzvedās šādos pasākumos.

Satraukums un gaidīšanas prieks bija manāms jau vismaz nedēļu iepriekš, taču patieso satraukumu varēja manīt 31. oktobra rītā, kad atmosfēru grupā salīdzinājām ar rosību bišu stropā vai skudru pūznī.


Pēc izrādes


Atbraucot mājās, bērnu izjūtas bija dažādas, un, lūk, dažas pārdomas pēc brauciena:

„Man patika baleta mūzika un sižets, ko es sapratu. Šī baleta mūzika mani nomierināja, bet sižets aizrāva". (Juris, 15 gadi)

„Man balets ļoti patika un ceru, ka vēl būs tāda iespēja apmeklēt kādu izrādi operas mājā". (Aldis, 15 gadi)

„Balets bija jauks un brīnišķīgs, tikai citreiz es nesēdētu pie „tumbām", jo bija pārāk skaļi. Izrāde bija jauka un dievīga. Fona krāsas košas, tērpi lieliski. Arī sajūtas bija lieliskas. Nebiju domājusi, ka būs tik burvīgi". (Klinta, 13 gadi)

„Baletā man patika, kā dejoja dejotāji. Izrādē patika lelle un kustības, ko viņa rādīja. Izrādes laikā man arī patika skatīties, kā spēlē mūzikanti". (Ailis, 7 gadi)

„Baleta izrāde ļoti patika. Varēja izrāde iet mazliet ilgāk. Ļoti patika dejotāju tērpi un mūzika un viss priekšnesums kopumā. Sajūsmināja, kā dejoja vīrietis un sieviete, kas atveidoja galvenās lomas". (Liene, 14 gadi)

„Pirmo reizi biju operas ēkā skatīties baletu. Sākumā patika vērot, kā muzikanti gatavojas šai izrādei un vēlāk, kā viņi spēlē. Pats balets arī ļoti patika, it sevišķi dejotāju dejošana un spilgtie tērpi. Ilgi skatījos augšā uz griestiem, jo tik milzīgu un greznu lustru nekad nebiju redzējis". (Deniss, 12 gadi)

„Baletā patika mākslinieku tēlošana un dejošana. Patika specefekti - sprādzieni un dūmi, patika dekorāciju mainīšana, jo izlikās, ka uzvedums notiek dažādās vietās". (Andris, 11 gadi)

„Operas un baleta zālē patika mīkstie krēsli, dejotāju tērpi un mūzika". (Kristīne, 8 gadi)

„Šis baleta stāsts mani „aizrāva", jo saskatīju tajā arī daudz ko sev pamācošu". (Artūrs, 17 gadi)


Ir notikumi, pēc kuriem emocijas un pozitīvās izjūtas ir ilgstošas, paliekošas un neatņemamas, tādēļ ĢKC "Dzeguzīte" saka mīļu paldies par DĀVĀTO BAUDĪJUMU!





Biedrība „Nepaliec Viens"





Bilde ©




 
Privacy Policy | Sitemap