Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Bildes


Talsu novada Laidzes pagastā atrodas Sociālās aprūpes nams „Stūrīši", kurā tiek nodrošināta ilgstošā sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija cilvēkiem ar garīga rakstura un fiziskiem traucējumiem. Mūsu viesošanās mērķis bija ar mūzikas un kārumu palīdzību dāvāt mīlestību iemītniekiem un pateikties darbiniekiem par viņu rūpēm un darbu, ko viņi velta iemītnieku labsajūtai.

Tāpēc viesošanās notika Zvaigznes dienas ieskaņās. Zvaigznes diena ir Jēzus piedzimšanas svētki, kas ir Dieva mīlestības apliecinājums mums cilvēkiem.

Šobrīd "Stūrīšos" aprūpē atrodas 80 cilvēki, starp kuriem daudzi nav spējīgi pārvietoties pašu spēkiem, no tiem 24 pārvietojās ratiņos. Klientu vecums ir sākot ar jaunāko, kurai ir 18 gadiņi līdz pat divām klientēm, kurām ir 90 gadi.

Pasākuma muzikālajā daļā stundas garumā iemītniekus ar savām dziesmām uzrunāja kristīgā mūziķe Aelita Zirne. Viņa izpildīja arī dziesmas no sava albūma "Es saku - Jā- Tavai Mīlestībai". Dziedāt līdzi tika aicināti arī klātesošie iemītnieki un darbinieki, kuri to darīja ar iedvesmu un prieku. Dziesmās izskanēja iedrošinājums klausītājiem un pateicība Dievam. Starp dziesmām skanēja arī liecība par to, ka mēs katrs varam veltīt mazliet uzmanības un laipnu vārdu saviem līdzcilvēkiem, iedrošinot un uzmundrinot viņus.

Pēc muzikālās daļas klātesošos iemītniekus pacienājām ar līdzi atvesto cienastu, - konfektēm, īpašo kūku Napaleons, pīrādziņiem un svētku kliņģeri no Mārtiņa beķerejas. Kārumi tika sarūpēti tik daudz, lai varētu pacienāt visus iemītnieku un darbiniekus arī nākošajās dienās. 

Atvadoties aprūpes nama bibliotēkai uzdāvinājām lūgšanu grāmatas un mūzikas CD.

Vēlamies teikt īpašu paldies aprūpes nama darbiniekiem par iespēju nodrošināt pasākumā skatuvi, brīnišķīgu līdzdarbošanos un dziedāšanu kopā ar nama iemītniekiem.


Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot <<>> taustiņus.




Sociālā aprūpes nama „Stūrīši" iemītnieki vienmēr priecājas, kad pie viņiem kāds viesojās. Tāpēc arī, ja Jums ir laiks, vēlēšanās un idejas kopīgām aktivitātēm ar iemītniekiem, lūdzam sazināties ar nama vadītāju Anitu Boitmani vai sekretāri sūtot vēstuli uz   vai tālr. +371 63237736





Biedrība „Nepaliec Viens"




Bilde ©




 
Privacy Policy | Sitemap