Velomaratons Baltijas jūrai „Race for the Baltic” 2013
 
2013. gada jūnijā Zviedrijā sākās Velomaratons Baltijas jūrai (Race for the Baltic), kura mērķis ir pievērst uzmanību Baltijas jūras piesārņojumam, kā arī vākt 1. miljona iedzīvotāju parakstus petīcijai par Baltijas jūras atveseļošanu. Velomaratona dalībnieki trīs mēnešu laikā šķērsos deviņas valstis, kopumā veicot 3500 km gar Baltijas jūras krastu. „Velomaratons Baltijas jūrai" Latvijā notiek sadarbībā ar tā partneriem - biedrībām: „Vides aizsardzības klubs", „homo ecos", „Latvijas Zaļā josta" un „Vides izglītības fonds".

Velomaratons Baltijai pārstāv visas ieinteresētās puses, kurām rūp Baltijas jūras degradācija un kas faktiski veido vadošu koalīciju, kurā ietilpst NVO, uzņēmumi, ieinteresētie pilsoņi un progresīvi domājošie politiķi, kas vēlas novērst negatīvās tendences un atjaunot Baltijas jūras vidi.
 
Velomaratons Baltijai pievērsīs uzmanību nepieciešamībai īstenot HELCOM Baltijas jūras darbības plānā (BSAP) un ES Jūras stratēģijas pamatdirektīvā (MSFD) paredzētos mērķus, un jo īpaši mudina:
 
- Atbildīgi pārvaldīt Baltijas zivju krājumus
- Samazināt eitrofikāciju, lai atveseļotu jūru
- Nodrošināt bioloģisko daudzveidību, aizsargājot saudzējamās zonas.
 
Kampaņas VELOMARATONS BALTIJAI nolūks ir paust stingrāku atbalstu Baltijas jūras vides ilgtspējas nodrošināšanai, gatavojoties 2013. gada 3. oktobra HELCOM darba sanāksmei.
 
 
 
 
Zviedrija — Jūnijā 8th – 30th
Somija — Jūnijā 2nd – July 8th
Krievija — Jūnijā 30th – 9th
Igaunija — Jūlijā 9th – 17th
Latvija — Jūlijā 18th – 26th
Lietuva — Jūlijā 27th – July 30th
Polija — Jūlijā 28th – August 8th
Vācija — Augustā 9th – 11th
Dānija — Augustā 12th – 17th
 
IESAISTIES VELOMARATONĀ. Tev, taviem draugiem un ģimenes locekļiem ir daudz dažādu iespēju pievienoties mūsu pamatkomandai. 

PARAKSTI PETĪCIJU





Bilde ©



Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
5 + 8 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs