healthy office habits
 
 

Kopš miljoniem cilvēku izmanto Microsoft Corporation programmatūras produktus, viņi ir ieguvuši vērtīgu ieskatu par darba paradumiem. Piemēram, aptaujātie darbinieki vidēji 57 procentus sava laika pavada, izmantojot biroja programmatūru saziņai un sapulcēm. Apmēram divas trešdaļas no viņiem tāpat apgalvo, ka viņiem ir grūti atrast laiku un enerģiju, lai paveiktu savu tiešo darbu.

 

Tehnoloģijām, domājams, vajadzēja ietaupīt mūsu laiku, bet mēs esam sapratuši, ka dažreiz tās var kļūt neproduktīvas. Ķēniņš Salamans sprieda: "Jo ikkatrai lietai ir savs laiks un noteikts izšķiršanās brīdis, taču tas ļaunais stāvoklis smagi gulstas uz cilvēku" (Salamans mācītājs 8:6). Pirmais solis ceļā uz produktivitātes uzlabošanu ir problēmas identificēšana.

Cik stundas nedēļā jūs veltāt e-pastam un sapulcēm? Saskaņā ar Microsoft pētījumu vidusmēra darbiniekam sapulces un e-pasts patērē lielāko daļu laika. Aptaujas rāda, ka pārāk daudz sapulču un e-pasta ziņojumu kaitē produktu inovācijām un personīgai komunikācijai ar klientiem.

Padomāsim par sapulcēm un to ietekmi uz produktivitāti. Kad mēs plānojam tikšanos, mums vispirms vajadzētu ieturēt pauzi, lai apsvērtu sanāksmes mērķi un to, kāds ir tās vēlamais rezultāts. Kad tie ir noteikti, rūpīgi apsveriet, kam ir jābūt šajā sanāksmē un kas var arī tajā nebūt.

"Ikvienu zaru pie Manis, kas nenes augļus, Viņš noņem, un ikvienu, kas nes augļus, iztīra, lai tas jo vairāk augļu nestu." Vai esat kādreiz domājuši par sava saraksta "atzarošanu"? Apsveriet iespēju ieplānot 30 vai 15 minūšu sapulces, 60 minūšu vietā. Jūs varētu paveikt tikpat daudz un izbrīvēt laiku, kas nepieciešams citām darba aktivitātēm.

Sadarbojoties ar citiem projektos, e-pasts bieži vien ir rīks, kas mums regulāri jāpārbauda. Kad mūsu uzmanību piesaista jauni e-pasta ziņojumi, mēs viegli varam novērst uzmanību no citiem jautājumiem. Pat ja mēs varam izvairīties no e-pasta galddatorā vai klēpjdatorā, lielākajai daļai no mums tagad ir e-pasts mūsu tālruņos. Faktiski e-pasts kā ēna seko mums visur.

E-pasti var radīt apburto loku, kas novērš mūsu uzmanību no svarīgās domāšanas un fiziskā darba, kas jādara. Daži ieteikumi var palīdzēt. Tie ietver e-pasta paziņojumu izslēgšanu; konkrēta laika ieplānošana, lai pārskatītu e-pastus; un paredzēt laiku kalendārā svarīgākam darbam, lai izvairītos no kārdinājuma pārbaudīt, kādi e-pasta ziņojumi tikko ir saņemti.

Pēdējā laikā esmu pamanījis vēl vienu satraucošu tendenci - pieaugošo ziņojumapmaiņas rīku skaitu. Kad es sāku savu konsultāciju biznesu, ja kāds vēlējās ar mani sazināties, viņu izvēle bija vai nu piezvanīt man, vai nākt pie manis personīgi. Tomēr pēdējos gados to veidu skaits, ko cilvēki izmanto, lai sasniegtu mani, ir kļuvis milzīgs. Tagad es pārraugu e-pastu, īsziņas, citas ziņojumapmaiņas vietnes un tālruņa zvanus. Tas apgrūtina pienācīgu koncentrēšanos un fokusēšanos uz vissvarīgāko darbu.

Psalmā 119:15 teikts: "Es pārdomāju Tavas pavēles un vēroju Tavus ceļus." Es cenšos sevi disciplinēt, biežāk izslēgt visus traucēkļus un meditēt tikai par Dievu un Viņa ieceri.

 
 
Riks Boks 
 

© 2024, Business NetworkResource Center, Inc. Adaptēts ar "Integrity Moments with Rick Boxx," atļauju. Komentāri saistībā ar integritāti, raugoties no kristieša perspektīvas. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.unconventionalbusiness.org. Viņa jaunā grāmata: "Unconventional Business", nodrošina "Five Keys to Growing a Business God’s Way."  

 
 
Jim Firnstahl, President
2850 N. Swan Road, Suite 160, Tucson, Arizona 85712, U.S.A.,
 | www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Māris Dižgalvis, valdes priekšsēdētājs,
 | www.cbmc.lv
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, © 2023. 

 Bilde © healthyofficehabits
 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs