Kā mēs darām kaut ko, tā mēs darām visu
 
 
Nesen man bija tas gods, runāt ar uzņēmēju grupu par šo tēmu: "Kā mēs darām kaut ko, tā mēs darām visu." Šī ideja ir cieši saistīta ar integritāti. Integritāte nāk no tā paša saknes vārda kā vesels skaitlis, kas nozīmē "viens" un "integrēt" - tas nozīmē viss kopā.
 
Doma ir tāda, ka mēs varam pavērot vienu mūsu vai kāda cita cilvēka dzīves jomu konkrētā jautājumā un to pārnest arī uz citām jomām. Piemēram, kādam, kurš ģērbjas nevainojami, iespējams, ir tīra automašīna un tīra māja. Kāds, kurš piedāvā apmaksāt rēķinu skaidrā naudā, jo domā, ka tas būtu veids, kā uzņēmums varētu izvairīties no ienākumu uzrādīšanas, nekad nebūs kāds, kuru es uzskatītu par iespējamu partneri savā biznesā. Mākslinieciskai personai, visticamāk, būs labi saskaņotas mēbeles un interesantās krāsās krāsotas sienas. Pamatos tas ir tāpēc, ka tas, kā mēs kaut ko darām, ir tas, kā mēs darām visu.
 
Darba devējiem tas atklājas, kad viņi potenciālos darbiniekus aizved uz pusdienām. Viņiem ir iespēja brauciena laikā redzēt, kādā stāvoklī ir kandidāta automašīna, un redzēt, kā potenciālais darbinieks izturas pret viesmīli. Viņi saprot, ka indivīds pret klientiem izturēsies ne labāk kā pret apkalpotāju restorānā - un uzturēs uzņēmuma aprīkojumu ne labāk kā savu automašīnu. Tie ir labi testi, jo tas, kā mēs kaut ko darām, ir tas, kā mēs darām visu.
 
Arī uz uzņēmumiem varam raudzīties līdzīgi. Ja uzņēmums pret saviem darbiniekiem izturas negodīgi, varam sagaidīt, ka līdzīga būs attieksme arī pret klientiem. No otras puses, ja uzņēmumā ir darbinieki, kas tur strādā 20 vai 30 gadus, mums ir pamats uzskatīt, ka tā ir laba vieta, kur strādāt, un jādomā arī labs uzņēmums, ar kuru sadarboties biznesā. Es neuzticētos santehniķim vai elektriķim, kurš vada redzami nolietotu un slikti uzturētu transportlīdzekli.
 
Mēs varam izmantot šo principu, lai pārbaudītu sevi. Kādi sliktie ieradumi, kas izplatās uz citām manas dzīves jomām, ir man? Un otrādi, mēs varam atpazīt lietas, kas mums patīk vai kuras darām ļoti prasmīgi, lai redzētu, kāda veida darbs mums vislabāk atbilst. Ja mums patīk budžeta plānošana vai sekošana līdzi savām personīgajām finansēm, mēs, visticamāk, būtu labs finanšu plānotājs vai grāmatvedis. Ja mums nepatīk rīkošanās ar naudu, mums nebūtu gudri pieteikties darbā bankā. Bet ko par to saka Bībele?
 
Tas, kas mēs esam iekšēji, parādās caur to, kas mēs esam ārēji. Daži cilvēki cenšas maldināt citus, uzliekot masku, kas neatspoguļo to, kas viņi patiesībā ir. Bet Dieva priekšā mēs esam atbildīgi par to, kas mēs esam un ko mēs darām "Ikvienam cilvēkam viņa ceļi šķiet šķīsti, bet Tas Kungs sver cilvēka sirdi un garu" (Salamana pamācības16:2). "Ikvienam cilvēkam savi ceļi šķiet taisni, bet Tas Kungs sver sirdis" (Salamana pamācības 21:2).
 
Mūsu ticība atklājas caur mūsu rīcību. Viena lieta ir teikt, ka mēs ticam Dievam, bet kas cits ir to parādīt, ka caur to, kā mēs rīkojamies darbā. "Jo mēs esam Dieva darba biedri, jūs esat Dieva aramais tīrums, Dieva celtne" (1. Korintiešiem 3:9). "Centies būt Dieva acīs krietns darbinieks, kam nav ko kaunēties... " (2. Timotejam 2:15).
 
Tas, kā mēs kaut ko darām rāda kā mēs darām visu. Viens no liekulības rādītājiem ir izlikšanās, ka esam vai ticam kaut kam, kas ir pretrunā ar to, kas mēs patiesībā esam vai kam mēs ticam. Mēs nevaram vienmēr spriest pēc ārējā izskata, bet galu galā patiesais es parādīsies uz āru. "...jo viņš ir savos dvēseles dziļumos līdzīgs māņu parādībai..." (Salamana pamācības 23:7). "Cik ūdens atspoguļo cilvēka īsto seju, tik viena sirds atspoguļo otru" (Salamana pamācības 27:19).
 
 
Džims Matiss
 
Džims Matiss ir rakstnieks un neliela uzņēmuma īpašnieks Overland Park, Kanzasā. Viņa jaunākā grāmata ir "The Camel and the Needle, A Christian Looks at Wealth and Money." Iepriekš viņš vadīja kafejnīcu kā arī bija Kanzasas pilsētas CBMC izpilddirektors Misūri.
 
 
Jim Firnstahl, President
2850 N. Swan Road, Suite 160, Tucson, Arizona 85712, U.S.A.,
 | www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Māris Dižgalvis, valdes priekšsēdētājs,
 | www.cbmc.lv
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, © 2023. 

 Bilde © Harward.edu
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs