Ieguvums no mūžīgas, pārbaudītas komunikācijas
 
 
Zinātnieki mums saka, ka zeme griežas vienmērīgā ātrumā, bet vai jums dažreiz nešķiet, ka patiesībā pasaule griežas arvien ātrāk un ātrāk? Kā gadu desmitiem veterāns biznesa un profesionālajā pasaulē, un, šķiet, jo īpaši tas attiecas uz komunikācijas jomu. Viena no lielākajām izmaiņām, protams, ir mūsu paļaušanās uz datoriem. Pirms gadiem, ja man vajadzēja informāciju vai veikt izpēti rakstam, es kāpu savā mašīnā un braucu uz tuvāko bibliotēku. Tagad tas ir pirkstu galos, ierakstot tuvākajā interneta meklētājā.
 
Rakstiskai saziņai mēs izmantojām "gliemežu pastu", vēstuļu un dokumentu nogādāšanu pasta nodaļā ar sekojošu piegādei vairākas dienas vēlāk. Tad nāca faksimila aparāts. "Monday Manna", kad tika uzsākta 1998. gadā, tika piegādāts pa faksu. Tagad jaunāki cilvēki jautā: "Kas ir faksa aparāts?" Jo praktiski katru ziņu var nosūtīt gandrīz uzreiz, izmantojot e-pastu vai citas tiešsaistes metodes.
 
Uzņēmumi, kas, lai reklamētu savus produktus un pakalpojumus, tērēja tūkstošiem dolāru brošūru izstrādei un drukāšanai tagad galvenokārt izmanto web lapas un digitālās brošūras. Mēs rīkojam konferences, apmācības, pat saņemam koledžas izglītību tiešsaistē. Kā mēs varējām bez tā kādreiz iztikt?
 
Sociālie tīkli ir komunikācijas revolūcijas liela daļa. Miljoniem cilvēku izmanto tādus medijus kā LinkedIn, Twitter un Facebook, lai nodotu savus ziņojumus, kā arī uzturētu kontaktus ar kolēģiem un draugiem. Sociālie mediji var aizņemt lielu daļu mūsu laika; tie var būt noderīgi, bet var būt arī garīgi kaitīgi.
 
Nesen dzirdēju, ka kāda sacīto: "Visi ir Facebook. Mūsu sejai ir jābūt grāmatā, Bībelē!" Es piekrītu. Sociālie mediji var patērēt mūsu laiku, jo mēs cenšamies būt lietas kursā par jaunākajiem notikumiem un citu informāciju. Taču mūžīgajai patiesībai un principiem, ko mēs varam atrast Dieva Vārdā, nav aizstājēja. Šeit ir dažas no Tā sniegtajām priekšrocībām, jo Tas:
 
Notur mūs pareizajā virzienā. Ir daudz kārdinājumu, kas var mūs novirzīt no kursa. Bībele palīdz mums noturēties uz pareizā ceļa. "Svētīgs tas cilvēks, kas neseko bezdievīgo padomam, nedz staigā grēcinieku ceļus, nedz arī sēž paļātāju pulkā, bet kam prāts saistās pie Tā Kunga baušļiem un kas dienām un naktīm domā par Viņa bauslību" (Psalmi 1:1-2).
 
Atšķir labo no nepareizā. Tā kā robežas starp labo un slikto tiek padarītas arvien samiglotākas, mums ir nepieciešams stabils pamats mūsu morālajai un ētiskajai uzvedībai. "Kā jauneklis uzturēs savu ceļu šķīstu? Kad turēsies pie Taviem vārdiem.... Es turu Tavus vārdus savā sirdī, lai negrēkotu pret Tevi" (Psalmi 119:9,11).
 
Vēršas pie svarīgu darba un dzīves vajadzību un problēmu risināšanas. Pēc manas pieredzes, nav nevienas jomas, kas nebūtu uzskatāmi aplūkota Dieva Vārdā. "Visi šie raksti ir Dieva iedvesti un ir noderīgi mācībai, vainas pierādīšanai, labošanai, audzināšanai taisnībā, lai Dieva cilvēks būtu pilnīgs, sagatavots katram labam darbam" (2. Timotejam 3:16-17).
 
Māca uzticēšanos pārbaudītiem principiem. Vienmēr ir cilvēki, kuri apgalvo, ka piedāvā jaunas idejas un shēmas, taču mūžīgā patiesība nekad nenoveco. "Jo viss, kas iepriekš rakstīts, rakstīts mūsu pamācībai, lai mēs, izturīgi būdami bēdās un iepriecu smeldami Rakstos, iegūtu cerību" (Romiešiem 15:4).
 
 
Roberts Dž. Tamasi 
 
Roberts Dž. Tamasi ir autors vairākām grāmatām, tajā skaitā "Marketplace Ambassadors: CBMC’s Continuing Legacy of Evangelism and Discipleship"; "Business at Its Best: Timeless Wisdom from Proverbs for Today’s Workplace"; "Tufting Legacies; The Heart of Mentoring", kopā ar līdzautoru David A. Stoddard un rediģējis citas grāmatas. Roberts katru otro nedēļu publicējas blogā: www.bobtamasy.blogspot.com
 
CBMC
 
Jim Firnstahl, President
2850 N. Swan Road, Suite 160, Tucson, Arizona 85712, U.S.A.,
 | www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Māris Dižgalvis, valdes priekšsēdētājs,
 | www.cbmc.lv
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, © 2023. 

 Bilde © lucidchart
 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs