Bildes

Sabīnes zīmējums un vēstule ir starp 20 labākiem radošo darbu konkursa "Es gribu jums pateikt..." autoru darbiem, kuri tiek publicēti Bildēs par Dzīvi. Konkursa mērķis bija veicināt atkarību profilakses aktivitātes, aicinot bērnus un jauniešus ar radošo darbu palīdzību izteikt savas domas saistībā ar atkarības vielām un to lietošanu. Konkursam tika iesniegti 146 darbi no 24 Rīgas skolām. Konkursu rīkoja RD LD veselības pārvaldes sabiedriskās veselības veicināšanas un profilakses nodaļa.


Sabīne Ostrovska 8. klase



Māmiņ, tagad Tu dzīvo Anglijā, kūrorta pilsētiņā Ņūkijā, Kornvolas pussalā, Atlantijas okeāna piekrastē. Tev tagad ir stabils darbs, tev ir arī savs dzīvoklis. Es vēlos Tev pateikt, cik es esmu priecīga, ka varu Tevi apciemot un pavadīt brīvdienas kopā. No pagājušās vasaras man ir palikušas tikai labas atmiņas. Es tik labi jutos!

Māmiņ, biju tik pārsteigta, ka arī Tu glezno! Man liekas, ka Tev ir talants. Tavi gleznojumi man šķiet labāki par manējiem. Bija tik jauki ar Tevi kopā sēdēt parkā, zālītē, vai okeāna krastā un gleznot.

Gribu Tev pateikties arī par istabu, ko Tu man iekārtoji tik mājīgi. Tas ir tik mīļi! Vēlos pateikt paldies par visu, ko Tu manā labā esi darījusi.
Man ir arī liels prieks, ka pa šo laiku Tu esi atmetusi smēķēšanu. Malacis! Man ļoti nepatika, ka Tu smēķē.

Māmiņ, bet mani tomēr skumdina tas, ka es nezinu, kad Tu atgriezīsies Latvijā. Vai tiešām Tev nepietrūkst dzimtenes, savas īstās mājas? Vai Tev nepietrūkst savas dzimtās valodas, kultūras? Vai Tev nav vēlmes atrodoties svešā zemē, pilsētā, kur nedzird savējos, izlasīt kādu latviešu rakstnieka daiļliteratūru? Vai Tev nav vēlme mūs apciemot?

Un tomēr es ticu, ka dziļi sirdī Tu ilgojies pēc mājām. Es atceros Jauno gadu, mēs „satikāmies" skaipā, un Tu raudāji, klausoties Latvijas himnu. Man, protams, bija ļoti žēl Tevis, ka Tev jābūt tik tālu projām no mājām. Bet tāda ir patreizējā dzīve mums visiem.

Māmiņ, es ar nepacietību gaidu vasaru, kad atkal varēsim satikties.

Es tevi mīlu, bučas!



Sabīne Ostovska




Radošo darbu konkurss „Es gribu jums pateikt..."




Bilde ©narcomania.lv






Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs