Informatīvais pasākums - Cilvēktiesību labirints: kopā uz tiesiskuma ceļa
 
 

Apeirons kopā ar Latvijas Tiesnešu mācību centrs (LTMC) aicina 21.februārī (2024) plkst. 13:00 piedalīties informatīvā pasākumā “Cilvēktiesību labirints: kopā uz tiesiskuma ceļa” Rīgā, Elvīras ielā 19 k-2, Latvijas Nedzirdīgo savienības zālē. kurā tiks pastāstīts par projektu, sasniegto un prezentēti informatīvie materiāli, kas izstrādāti projekta "Universālais dizians cilvēktiesību ievērošanā" laikā. 

Projekta “Universālais dizains cilvēktiesību ievērošanā” galvenais uzdevums ir palielināt cilvēku ar dažādu veidu invaliditāti spēju īstenot savu tiesību izmantošanu un aizsardzību, tostarp nodrošināt, ka tiesību nodrošinātājam - tiesu sistēmas darbiniekiem - ir zināšanas un izpratne par darbu ar cilvēkiem ar dažādu veidu invaliditāti. 

Pasākumā vietu skaits ierobežots, pieteikšanās šeit: https://forms.gle/D8gRP3fZ5Pbif94KA 

Ņemot vērā 2023. gada pētījuma rezultātus, kurā piedalījās tiesneši un tiesu darbinieki tiek izstrādāts tiesu standarts jeb rokas grāmata, lai ikviens tiesnesis varētu viegli un pārskatāmi iepazīties ar svarīgāko par ko vajadzētu padomāt, ja tiesas procesa dalībnieks ir cilvēks ar invaliditāti. Papildus standartam no 22. februāra tik uzsāktas klātienes mācības tiesnešiem, kuras tiks atklātas ar pasākumu “Sajūtu pusdienas”. Svarīgi, ka mācības no marta sākuma būs pieejamas arī e-vidē LTMC mācību informācijas sistēmā, tādējādi stiprinot tiesnešu un tiesu darbinieku kompetenci darbā ar cilvēkiem ar invaliditāti. 

Neatņemama projekta sastāvdaļa ir cilvēku ar invaliditāti un sabiedrības informēšana par tiesu un tiesībām, tieši tāpēc ir izstrādāts trīs sēriju video, kurā skaidri un saprotami cilvēki tiek iepazīstināti ar to, kas ir tiesa, kas ir tiesas process un kā vērsties tiesā.  Viens no svarīgiem materiāliem, kas tiek izstrādāts ir piecas infografikas, kurās vizuāli tiek attēlots piemēram, kas ir administratīvais process vai kriminālprocess. 

  

Projekts “Universālais dizains cilvēktiesību ievērošana”, www.apeirons.lv  

 
 Bilde © 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
9 + 1 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs