Lekciju cikls 2018: Atbalsts vecākiem, kuri audzina bērnus ar autismu un citiem funkcionāliem traucējumiem

 
 
Sadarbībā ar Latvijas Republikas Labklājības ministriju 2018.gada augustā, septembrī, oktobrī un novembrī Rīgā, Mārupes ielā 16, 2.stāvā zālē tiks organizēts lekciju cikls: Atbalsts vecākiem, kuri audzina bērnus ar AST (autiskā spektra traucējumiem) un citiem funkcionāliem traucējumiem.
Lekcijas ir paredzētas izpratnes veidošanai pedagogiem un atbalsta personālam, kā izprotot bērnu īpašās vajadzības, veidot pozitīvu sadarbību apmācības procesā.
Lekcijās tiks iekļautas tēmas: Bezkļūdu apmācība un priekšā teikšanas pareiza pielietošana bērniem ar AST. Kā motivēt bērnu un izveidot tālāku pozitīvu sadarbību ar bērnu. Kā attīstīt bērnam ar AST spēlēšanās prasmes. Paredzētas lekcijas arī pašiem vecākiem gan par to kā uzlabot un uzturēt savu emocionālo, fizisko un garīgo veselību, gan arī par citām aktuālām tēmām. Lai piedalītos ir iepriekš jāpiesakās!
 
22.augustā praktisko darbnīcu vecākiem, izglītības iestāžu asistentiem un pedagogiem: Vizuālā informācija, kā atbalsts ikdienas darbā bērniem ar AST.
 
Programmā:

16:00-17:30  Ergoterapeite, ABA terapeite Olga Lukina. Vizuālā informācija, kā atbalsts ikdienas darbā bērniem ar AST.

Lekcijā  stāstīs par to, kas ir vizuālā informācija un  kāpēc vizuālais plāns, “tagad-pēc tam”, sociālie stāsti un cita veida vizuālā informācija ir ļoti nepieciešama un palīdz bērniem ar AST. Parasti bērniem ar AST vizuāli telpiskā uztvere ir dominējoša, salīdzinājumā ar audiālo uztveri, tādēļ bērniem ar AST vizuālā informācija ir jo īpaši svarīga, jo  palīdz saprast pedagoga  instrukcijas un uzvedības normas, palīdz mazināt uztraukumu, nevēlamu uzvedību un ietekmē tālāku apmācības procesu.

17:30-18:00 ABA terapeite Virginija Juškevičute (Lietuva).  Vizuālās informācijas praktiskais pielietojums. Kā pareizi izmantot un uzsākt lietot vizuālā atbalsta materiālus.

Diskusija, jautājumi.
 
18:00-18:30 Tējas, kafijas un uzkodu pauze.
 

18:30 - pēdējam apmeklētājam. Praktiskās darbnīcas. Gatavojoties jaunajam mācību gadam šoreiz uzsvars tiks likts uz vizuālā dienas plāna un  citu atbalsta materiālu sagatavošanu, kas nepieciešami ikdienā mājās, pirmskolas izglītības iestādē un skolā.

  1. Vizuālā atbalsta ideju darbnīca. ABA terapeite Kristīne Timermane vecākiem sniegs praktiskus padomus, kur smelties idejas un kā pats mājasapstākļos var sagatavot  bērna uztveres spējām atbilstošus, ļoti vienkāršus, bet dažādus vizuālā atbalsta materiālus. (piktogrammas, sociālie stāsti, dienas plāns, stundu saraksts, atgādnes un motivācijas tabulas). Apskatāmi un aptaustāmi dažādi vizuālā atbalsta materiāli. 
  1. Piktogrammu darbnīca. Jekaterina Šahova. Iespēja izdrukāt un ielaminēt sev interesējošus materiālus. 
 
Atvērt mobilās ierīcēs QR kods
Dalībai jāpiesakās līdz 18.augustam rakstot e-pastu uz vai sūtot sms uz +371 26191333.
 
 
Projekta līguma Nr.LM 2018/LM-1-04/29
 
 
 
 
 
Bilde ©
 
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
9 + 7 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs