No 29.maija līdz 4.jūnijam Latvijā jau sesto reizi norisināsies Latvijas Veselības nedēļa jeb MOVE WEEK, kad iedzīvotāji tiks mudināti piedalīties dažādās veselīgās fiziskajās aktivitātēs. Projekta mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku fiziskās aktivitātēs. NowWeMOVE ir lielākā Eiropas "sports visiem" kampaņa, kuras mērķis ir līdz 2020.gada iesaistīt fiziskās aktivitātēs 100 miljonus Eirpoas iedzīvotājus. "Latvijas Veselības nedēļa" ir pasākums, kas balstīts uz sadarbību starp Latvijas Tautas sporta asociāciju (LTSA), Starptautisko Sporta un kultūras asociāciju (ISCA) un skolām. 

Šis pasākums ir lieliska iespēja mudināt visus Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīviem, jo kā zināms, regulāras fiziskas aktivitātes ir lētākais un efektīvākais veids kā novērst dažādas saslimšanas un uzturēt sevi labā fiziskā formā. Veselības Nedēļa tiks organizēta lai parādītu, ka ir daudzi vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kas vērstas uz cilvēka veselības uzlabošanu. 

Organizācijas tiek aicinātas iesaistīties šā pasākuma organizēšanā, lai nodrošinātu ekonomisku un informatīvu atbalstu mērķa sasniegšanai, informējot LTSA, kādas fiziskās aktivitātes un pasākumi varētu notikt Jūsu organizācijā, pilsētā vai ciemā Latvijas Veselības nēdēļā. Jūsu sniegtā informācija tiks publicēta projekta vietnē Moveweek.eu

Veselības nedēļā tiek aicināti piedalīties visi iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās gatavības. Pasākumu organizē vietējās pašvaldības, sporta klubi, skolas, interešu klubi, individuāli sporta entuziasti u.c.

Pašvaldības tiek aicinātas paplašināt mērķauditoriju un iesaistīt lielāku iedzīvotāju skaitu jau esošajās un, iespējams, arī jaunās aktivitātēs. Aktīvākiem dalībniekiem ir paredzētas nelielas veicināšānas balvas. 

Move Week 2017: aicinām iesaistīties organizējot Eiropas NowWeMOVE veselības nedēļu Latvijā

 

Pieteikšanās:Katrā pasākuma norises vietā jābūt vismaz 1 kontaktpersonai, kura uztur saziņu ar LTSA pirms pasākuma, visā pasākuma norises laikā, kā arī pēc pasākuma. Informācija par pasākumu jānosūta, izmantojot elektronisko reģistrēšanās anketu, līdz 1. maijam.

Pasākuma norise: Organizatori nodrošina jebkādas fiziskās aktivitātes visu grupu iedzīvotājiem visas nedēļas garumā, lai iesaistītu tajās pēc iespējas lielāku iedzīvoju skaitu atbilstoši viņu fiziskajai sagatavotībai, vecumam, interesēm, piemēram, skriešana, nūjošana, pārgājieni, riteņbraukšana, pievilkšanās, lekšana ar lecamauklu, vēderpreses vingrinājumi, kāpšana pa kāpnēm u.c.

Organizatori nodrošina pasākuma dalībnieku un viņu izpildīto aktivitāšu uzskaiti visas nedēļas garumā sekojošā veidā:

- pasākuma dalībnieku skaits,

- katra dalībnieka veikums (kilometri, pievilkšanās reizes, pieveiktie pakāpieni u.c.) veselības nedēļā*

- dalībnieks, kurš piedalās vairākās aktivitātēs, tiek katrā aktivitātē uzskaitīts atsevišķi
Lai vienkāršotu pasākuma norisi un uzskaiti, LTSA iesaka organizatoriem piedāvāt iedzīvotājiem aktivitāti „Katram savus kilometrus!”, kuras norisei nepieciešama nomērīta distance ar zināmu garumu, kur iedzīvotāji pārvietojas katrs sev piemērotā veidā (skriešus, soļojot, nūjojot) un trases tiesneši fiksē katra veikto distanci (apļu skaitu).

- Pasākumam noslēdzoties, visa informācija par pasākuma norisi un rezultātiem jānosūta LTSA birojam uz e-pastu līdz 10. jūnijam.

 

PASĀKUMA NOLIKUMS | PIETEIKT PASĀKUMU | KĻŪSTI PAR KUSTĪBU AĢENTU

 

Lūdzam informāciju par plānoto pasākumu, dalībnieku skaitu utt, aizpildot anketu pieteikt līdz 21.aprīlim. Personas, kuras vēlas rīkot, koordinēt aktivitātes (aģenti) tika aicinātas pieteikties līdz 1.martam.

Uzziņām sazinieties ar LTSA biroju izmantojot e-pastu  vai tālruņus: 67226215, 26895037.

 


Atvērt mobilās ierīcēs QR kods
 
 
 
Bilde ©

 
 
 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
1 + 1 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs