R.Vāgneram-200: Tbilisi operas un baleta teātra solistu ansamblis "Suliko" Lielajā Ģildē

Kūltūras biedrība "Baltais Sapnis" aicina 29. jūlijā, Rīgā, Lielajā Ģildē plkst.19:00 uz Riharda Vāgnera 200. jubilejai veltīto koncertu ar valdzinošo Tbilisi Operas un baleta teātra vadošo solistu ansambli „Suliko" (Georgian:სულიკო). Koncerta siltā, emocionālā gaisotne uzvirmos valdzinošajā gruzīnu tautas dziesmu programmā. Opermūzikas programmā gruzīnu dziedoņus pavadīs Latvijas Nacionālās operas koncertmeistare Ērika Apeine.
 
Programma - aizraujoša un daudzkrāsaina. Divi spoži Vāgnera skaņdarbi- Landgrāfa ārija no operas „Tanheizers" un Volframa romance „O du, mein holder Abendstern"- savīsies ar citu komponistu mūziku. Iepriecinās Dona Otavio ārija no Mocarta operas „Dons Žuans" un Kalafa ārija no Pučīni operas „Turandota", pārsteigumā- teiksmainas mazpazīstamas operārijas un, pieminot Vāgnera laikabiedru Dž.Verdi viņa 200.atceres gadā, skanēs Makdufa ārija no „Makbeta".
 
Ansambli „Suļiko" 2007.gadā izveidoja Tbilisi Operas un baleta teātra vadošie solisti. Ansambļa direktors- Ivane Galuašvili, muzikālais vadītājs- Kakhaber Onašvili. Ansambli raksturo profesionālā meistarība, suģestējoša pievilcība, bagātas un daudzveidīgas koncertprogrammas. Mākslinieki apbur klausītājus ar dažādu laikmetu, stilu un žanru mūziku. Repertuārā - opermūzika un kora dziesmas, garīgie dziedājumi, dažādu tautu dziesmas un gruzīnu temperamentīgās, daudzbalsīgās un dziļi dvēseliskās tautas dziesmas. Pārsteidzošas ir šova programmas ar dziesmām un dejām, ko izpilda Operas un baleta teātra baleta nodaļas audzēkņi. 
Ērika Apeine
 
Koncertmeistare Ērika Apeine dzimusi 1986.g. 14.novembrī Rēzeknē. Klavierspēli sākusi apgūt Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas skolā pie ped. Nellijas Sarkanes. No 2002.- 2005.gadam turpinājusi mācības J.Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā pie Ilgas Viļumas. 2006.- 2010.g. iegūts bakalaura grāds klavieru specialitātē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie doc. Jura Žvikova un prof. Jura Kalnciema. Ar izcilību absolvējusi J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūras klavierpavadījuma klasi pie asoc.prof. Daces Kļavas. Profesionālās iemaņas kameransamblī un klavierpavadījumā papildinājusi pie Walter Moore /ASV/, Philip Moll /Vācija/, Aleksandra Bondurjanska /Krievija/ un A. Novosovskas /Polija/.
 
No 2010.gada pieaicinātā docētāja- koncertmeistare Krišjāņa Norveļa un Bruno Egles klasē, 2013.g. ievēlēta lektores amatā J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Koncertmeistaru katedrā. 2010.g. uzsākusi darbu Latvijas Nacionālajā operā kā solistu un vokālās pedagoģes Anitas Garančas koncertmeistare.
 
Paralēli darbam LNO un JVLMA, Ē. Apeine piedalās dažādos muzikālos projektos. Kā orķestra mūziķe regulāri muzicē kopā ar dir. Aigaru Meri un Jelgavas kamerorķestri. Izveidojusies sadarbība ar altistu Artūru Gaili- kopā muzicējot, iegūti diplomi Starptautiskajā Jaunās Mūzikas kameransambļu konkursā „Lietuva - Itālija" /II vieta/ un Lietuvas Valsts kameransambļu konkursā /II vieta/. Cieša sadarbība izveidojusies arī ar jauktajiem koriem „Teika", „Ozolzīle" un senioru kori „Atvasara", piedaloties festivālos Austrijā, Itālijā un Polijā. Koncertmeistare regulāri piedalās JVLMA rīkotajos koncertos Latviešu Biedrības namā kopā ar jaunajiem vokālistiem.
 
2012./2013.g. Ērika ir koncertmeistare ENOA (European Network Opera Acadamy) rīkotajās meistarklasēs Rīgā un Lisabonā, kā arī Nordopera Biennale rīkotajās meistarklasēs Gēteburgā.
 
 
Ieejas zīmes (biletes) var iegādāties „Biļešu Paradīzē".

Papildus uzziņām:  vai +371 28442744


QR kods mobilām ierīcēm











Bilde ©



Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
2 + 1 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs