Zini savas tiesības: Tiesībsargs personām ar invaliditāti



Tiesībsarga veiktās aptaujas dati liecina, ka pārsvarā pakalpojumi ir pieejami, pat gadījumā, ja telpas nav pielāgotas personām ar īpašām vajadzībām, darbinieki ir atsaucīgi un dara iespējamu pakalpojumu pieejamību personām ar dažāda veida invaliditāti.
Tiesībsargs Juris Jansons aicina ikvienu NVO, ikvienu personu ar invaliditāti, kura tomēr ir saskārusies ar vides nepieejamību, pakalpojumu sniedzēja neizpratni, noraidošu, diskriminējošu attieksmi pret Jums, vērsties pie tiesībsarga un norādīt uz konkrētiem pārkāpumiem. Kas? Kur? Kad? Ar ko? Nav ņēmis vērā ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām noteiktās tiesības.
 
Tiesībsargs kopš 2012. gada popularizē Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) konvencijas par personu ar invaliditāti tiesības, ar mērķi informēt par normatīvā regulējuma saturu un aicinājumu veikt nepieciešamos uzlabojumus.
 
Noteiktu pārkāpumu gadījumā ir nepieciešams aizpildīt iesnieguma veidlapu, sev pieejamā veidā:
 
Iesniegumam pievienojamas dokumentu kopijas, liecinieku liecības u.c. materiāli, kas apliecina Jūsu iesniegumā norādīto.
 
Iesniegumā īpaši jānorāda, ja iesniedzējs nevēlas, lai tiesībsargs sazinās ar atbildētāju un citām iesaistītajām iestādēm, kuras ir skatījušas konkrēto lietu vai ir tiesīgas to skatīt. Tāpat ir jādara zināms, ja iesniedzējs nevēlas, lai tiktu atklāti viņa personas dati, identitāte, tomēr jāņem vērā, ka šādā gadījumā tiesībsarga darbs var tikt apgrūtināts un iespēja veiksmīgi atrisināt lietu samazinās.
 
Iesniegumu izskatīšana Tiesībsarga birojā ir bez maksas un konfidenciāla.
 
Iedzīvotājiem ir iespēja konsultēties ar tiesībsargu un/vai Tiesībsarga biroja darbinieku klātienē Baznīcas ielā 25, Rīgā, LV- 1010, iepriekš piesakoties ar tālruņa +371 67686768 palīdzību, vai arī nosūtot interesējošo jautājumu uz e-pasta adresi:





Bilde ©




 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
4 + 2 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs