Notiks plaša atmodas manifestācija Doma laukumā „Par tautas dzīvību!”


Vairākas sabiedriskās organizācijas (Jāņa Čakstes demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība, „Asociācija Ģimene", Latvijas Ordeņu brālība u.c.) barikāžu aizstāvju atceres dienā 20.janvārī aicina ikvienu patriotiski noskaņotu cilvēku Latvijā rast iespēju atbraukt uz Rīgu, lai piedalītos Tautas sapulcē, Doma laukumā no plkst. 15.00- 16.30 atmodas manifestācijā „Par tautas dzīvību!".

Tautas sapulces mērķis ir aicināt Latvijas iedzīvotājus solidarizēties, lai no jauna vienotos par Atmodas laika ideāliem – suverēnu, brīvu un demokrātisku Latvijas valsti, godīgu un atbildīgu nacionālo politiku, kas nodrošina pamatvērtību saglabāšānu, sociālo taisnīgumu, tautas fizisko un garīgo uzplaukumu.

"Latvijas sabiedrība jau ilgstoši ir sašķelta, tā nespēj vienoties par kopīgiem mērķiem un uzdevumiem. Pat visaugstākā līmeņa juristi nespēj definēt šīs valsts pastāvēšanas jēgu. Latviešu nācija izzūd, drīz šie procesi var kļūt neatgriezeniski, taču valdība to izliekas neredzam. Zaudējam gan demokrātiju, gan tiesības izteikt savu viedokli referendumos. Kā var samērot neseno algu palielinājumu valsts uzņēmumu valdes locekļiem ar vienkāršo cilvēku, pensionāru, ģimeņu ar bērniem reālajām vajadzībām? Jāsecina, ka plaisa starp tautu un valsts vadītājiem turpina pieaugt".

Sapulcē piedalīsies vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki - arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs un Jānis Vanags, Valsts kontroliere Inguna Sudraba, kinorežisors Jānis Striečs, lietuviešu filozofs Arvīds Jozaitis un citi, kas atgādinās par demokrātijas pamatpatiesībām un tām vērtībām, kas tautu un valsti dara stipru.

Sapulces dalībnieki ir aicināti ņemt līdzi Latvijas simboliku (arī nelielus karodziņus).

Tautas sapulces rīkotāji:
Jāņa Čakstes demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība
Asociācija Ģimene
Latvijas Ordeņu brālība

Papildus uzziņām e-pasts:  vai tālr.29283653

Atvērt ar mobilām ierīcēm QR kods






Bilde ©wikipedia




 
Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
1 + 7 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs