Latvijā notiks starptautiskā Slingošanas nedēļa 2012


Starptautiskā Slingošanas nedēļa jau vairākus gadus norisinās visā pasaulē. Latvijā tā notiks  ceturto gadu no 8.-13. oktobrim, kuras ietvaros norisināsies izglītojošas lekcijas par bērna nēsāšanu un praktiskas nodarbības lakata siešanā. Šogad tās galvenā tēma ir „Turpinot tradīcijas". Arī Latvijā vecāki kopā ar mazuļiem ļausies brīnišķīgajām iespējām, ko sniedz bērna nēsāšanas lakats - kopīgās pastaigās, pieredzes apmaiņā, interesantās lekcijās par bērnu nēsāšanas tradīcijām Eiropā, kā arī Meksikā un Austrumāfrikā.

Slingošanas nedēļu organizē Bērnu nēsāšanas skola Slinguskola.lv un informatīvs portāls, sertificētu bērnu pārnēsājamo lakatu izplatītājs Manislingi.lvVisi Slingošanas nedēļas pasākumi ir bez maksas.

Šogad Slingošanas Nedēļa tiek veltīta ne tikai esošajiem vecākiem, kas jau nēsā savus mazuļus slingā. Šogad daudz noderīgas informācijas Slingošanas Nedēļas pasākumos varēs iegūt arī topošie vecāki, kā arī dūlas, vecmātes un citas personas, kas strādā ar jaunajiem vecākiem un jaundzimušajiem.

Latvijā drošu un ērtu mazuļa nēsāšanu vecākiem no 2005.gada palīdz apgūt bērna nēsāšanas konsultantes Aija Apsīte un Evita Žvagiņa-Jākobsone. Abas savas zināšanas ir ieguvušas Vācijā „Die Trageschule ®" un pirms diviem gadiem Latvijā izveidoja Slingu skolu, kurā notiek lekcijas topošajiem un esošajiem vecākiem, kā arī tiek sagatavoti bērna nēsāšanas konsultanti.


8.oktobrī

Norises vieta: ManiSlingi salons Pārslas ielā 3/5, Āgenskalnā, plkst.:16:00

„Vai bērna nēsāšana lakatā ir tikai seno Āfrikas cilšu tradīcija?"

Kopā ar Aiju Apsīti apskatīsim, kā bērnus nēsāja Eiropā un to, kad cilvēks savus bērnus sāka stumt ratiņos.
Gaidām ciemos gan slingotājus, gan ratiņu lietotājus, gan topošos vecākus, gan arī tos, kuru bērni jau sen izauguši no ratiņiem un slingiem.


9.oktobrī

Norises vieta: ManiSlingi salons Pārslas ielā 3/5, Āgenskalnā, plkst.:14:30

„Tradīcijas Meksikā un Austrumāfrikā jeb Kanga un Rebozo"

Kanga un Rebozo ir fantastisks kultūras mantojums, kas tradicionāli Meksikas un Austrumāfrikas sievietēm ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Audums, kas pavada sievieti ik dienas – atbalsta dzemdību un pēcdzemdību laikā, palīdz bērna nēsāšanā, pasargā no saules un aukstuma, atvieglo smagas nastas un kalpo kā īpašs komunikācijas un vēstījuma nodošanas veids.

Jūs sagaida aizraujošs stāstījums par šiem tradicionālajiem lakatiem, par to vēsturisko pielietojumu un izcelsmi. Par Kangu un Rebozo vēsturi stāstīs ManiSlingi idejas autore un nēsāšanas konsultante Evita Žvagiņa-Jākobsone. Bet dūlas Linda Rozenbaha un Līga Giniborga stāstīs un rādīs, kā Rebozo lakats sievietei var palīdzēt gaidībās, dzemdības, kā arī pēcdzemdību laikā.
Mēģināsim siet šos lakatus dažādos veidos, apskatīsim, fotografēsimies un salīdzināsim!

Gaidām gan esošos, gan topošos vecākus, kā arī dūlas, vecmātes un citas personas, kas ikdienā strādā ar jaunajiem vecākiem un viņu mazuļiem.


10.oktobrī

Norises vieta: „Prima Studio" mēģinājumu telpās, Kr. Valdemāra ielā 57/59, plkst.12.00

Deju nodarbība „Dejas slingos"

Šī būs bezmaksas iepazīšanās nodarbība, kuru vadīs godalgota sporta deju čempione, Starptautiskas Klases Sporta deju meistare Jeļena Kravčuka. Nodarbībā māmiņām būs iespēja ne tikai parūpēties par savu veselību , figūru un atklāt savu sievišķību, bet arī sniegt mazulim savu mīlestību kopīgā dejā, esot iesietam slingā!

Norises vieta: ManiSlingi salons Pārslas ielā 3/5, Āgenskalnā, plkst. 13:00


„Bezmaksas nodarbība"

Tradicionālajā ManiSlingi nodarbībā runāsim par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar mazuļa nēsāšanu lakatā, uz rokām, par dabisku un psiholoģiski piemērotu mazuļu aprūpi. Apskatīsim dažādas nēsāšanas ierīces un slingu ražotājus, izrunāsim atšķirības, plusus un mīnusus. Iepazīsimies ar ģērbšanās īpatnībām nēsāšanas laikā. Visu varēsim aptaustīt, apskatīt un izmēģināt.

Nodarbību vadīs Slingu Skolas konsultante : Evita Žvagiņa-Jākobsone.
Iespēja sanākt kopā, iegūt informāciju, dalīties pieredzē un baudīt tēju kopā ar citiem vecākiem.

Norises vieta: Ozolnieki, Meliorācijas iela 10, PII "Zīlīte" telpās, 2. stāvā, aktu zālē, plkst 16.00-18.00

„Bezmaksas nodarbība"

Neliels ieskats par mazuļa nēsāšanu slingā. Apskatīsim dažādas nēsāšanas ierīces un slingu ražotājus, izrunāsim atšķirības, plusus un mīnusus. Iepazīsimies ar ģērbšanās īpatnībām nēsāšanas laikā. Visu varēsim aptaustīt, apskatīt un izmēģināt.

Nodarbību vadīs Slingu Skolas apmācīta konsultante : Laura Klegere-Dortāne


11.oktobrī

Norises vieta: ManiSlingi salons Pārslas ielā 3/5, Āgenskalnā, plkst. 14:00

Šī diena īpaši veltīta topošajiem vecākiem un tiem, kuri grib gremdēties atmiņās par mazuļa gaidīšanas laiku un to, kā viņš ienāca šajā pasaulē un iepazinās ar to. Sarunas par sajūtām un emocijām.

„Maigā adaptācija" – Sandra Lase (IBCLC sertificēta zīdīšanas konsultante, Māmiņu Kluba speciāliste)

Bērns piedzimst un jaunie dzīves apstākļi bieži vien viņā izraisa stresu un satraukumu, kas traucē attīstīties harmoniski un mierpilni. Mazuļa aprūpes un kopšanas metodes bieži vien ir atšķirīgas un savā starpā pretrunīgas. Sandra mums palīdzēs palūkoties uz mazuļa adaptāciju jaunajai pasaulei caur stresa samazināšanas vai palielināšanas prizmu. Kā mēs varam palīdzēt mazulim maigi adaptēties caur vajadzību atbalstīšanu, zīdīšanu, nēsāšanu, peldināšanu, miega organizāciju, komunikāciju utt.

„Gribu būt patvērumā un drošībā" - Ilona Ozoliņa (Slingu Skolas apmācīta Bērnu Nēsāšanas konsultante).

Ilona prezentēs vienu no darbiem, kuru veica savas apmācības laikā. Stāsts dzejā ,un ne tikai, par to kā mazulis ilgojās pēc mūsu tuvuma.


12.oktobrī

Jauka pēcpusdienas baudīšana gastropabā „Cydonia" kopā ar lielisko fotogrāfi Natāliju no www.nata-photo.lv.

Norises vieta: Gastropabs Cydonia, Dzirnavu iela 84, plkst. 14:00

Šo varētu saukt arī par slingotāju tikšanos, bet īpašu svētku tikšanos īpašā vietā ar īpašu atmosfēru. Īpašu, jo mēs visi būsim īpaši ģērbušies, savu un mazuļa apģērbu rūpīgi saskaņojuši ar slingu un piemeklējuši īpašus aksesuārus.
Kāpēc? Jo visrūpīgāk saskaņotākie slingotāji tiks pie patīkamām balvām. Galvenās balvas ieguvējs tiks pie skaista slinga, tāpēc sāciet gatavoties jau tagad! Bet tie, kuri netiks pie balvām, tiks pie skaistiem foto, jo mūsu fotogrāfe Natālija Petruhina to visu iemūžinās skaistās bildēs!


13.oktobrī

Izejam ielās savā pilsētā!

Kā katru gadu šajā dienā savās ikdienas gaitās dosimies, savu mazuli nevis guldot ratiņos, bet ieliekot slingā. Parādīsim citiem, cik jauka kopā būšana un lieliska atpūta sanāk, šādi pastaigājoties. Pulcēsimies katrs savā pilsētā ap plkst.18:00 – 19:00. Par pulcēšanās vietām varat diskutēt „ManiSlingi.lv" forumā.


Papildus uzziņām: +371 26443146 (Aija)+371 26454882 (Evita) +371 27756577 (Iveta).



SlinguSkola logo ManiSlingi logo






Bērnu Nēsāšanas Skola & Portāls ManiSlingi.lv




Bilde ©




Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
10 + 9 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs