Bildes

Turpinot iesākto tradīciju, Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām jau ceturto gadu organizē Veselības Dienu – šogad tā notiks 8.oktobrī. Veselības Dienas ietvaros dažādās Latvijas vietās notiks nūjošanas un citu fizisko aktivitāšu pasākumi, kuros aicināts piedalīties jebkurš iedzīvotājs.

Veselības diena tiek organizēta, lai parādītu, ka ir daudzi vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kas palīdz uzlabot cilvēka veselību, piemēram, soļošana, skriešana, riteņbraukšana, nūjošana, dažādas spēles, pārgājieni u.c. aktivitātes. Veselības dienas mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka tieši regulāras fiziskās aktivitātes ir vislētākais un efektīvākais veids, kā novērst dažādas slimības. Dalība visās aktivitātēs ir bezmaksas.

Dažādi fizisko aktivitāšu pasākumi vienlaicīgi notiks dažādās Latvijas vietās un pasākumu skaits vēl palielinās:

Rīga, Vakarbuļļu pludmale
Nūjošanas un ģimeņu sporta festivāls. Tajā aicināti piedalīties gan visi nūjot gribētāji, gan ģimenes ar bērniem. Nūjotājiem būs iespēja izvēlēties kādu no sev piemērotākajām distancēm un apgūt vai uzlabot savas nūjošanas prasmes, bet ģimenes kopīgi varēs piedalīties dažādās stafetēs, spēlēs un citās aktivitātēs.
Festivāla sākums plkst. 12.00 (dalībnieku reģistrācija no plkst.11.00).
Sīkāka informācija un pieteikuma anketas www.sportsvisiem.lv.

Saulkrasti
Atvērto durvju diena Saulkrastu sporta centrā – būs iespēja izmēģināt spēkus visos Saulkrastu sporta piedāvātajos sporta veidos gan treneru vadībā, gan individuāli.
Plkst. 10.00 – 21.00 Saulkrastu sporta centrā, Smilšu ielā 3

Mazsalaca, Ramatas pagasts
Velo brauciens „Pa Ādama pēdām". Tiks rīkots velo brauciens, apbraukājot un apzinot grāmatā „Ādama stāsts" minētās vietas, kur savas dzīves laikā pabijis Mazsalacas novadnieks Ādams Purmalis. Precīzs maršruts vēl tiek izstrādāts. Paredzams, ka pēc velo brauciena dalībnieki tiks nodrošināti ar siltu zupu.
Plkst.11.00 – 15.00
Pulcēšanās – pie Ramatas kultūras nama, kā arī pie Mazsalacas kultūras centra, no kura tiks nodrošināts transports uz Ramatas kultūras namu.

Rūjiena
Nūjošanas pasākums „Kustībā spēks un veselība".
Dalībniekiem tiks piedāvāti divi maršruti:
- ~4,5 km garš
- 13 km garš
Pēc tam medusmaize ar piparmētru tēju, līdzpaņemto desiņu cepšana uz ugunskura.
Katrs dalībnieks saņems īpašu nūjotāja piespraudi.
Sākums plkst.11.00 pie Rūjienas izstāžu zāles Rīgas ielā 34

Saldus
„Atvērtās durvis Saldus sporta kompleksā"
Plkst. 12.00 – 18.00
Katrs dalībnieks saņems karti ar 10 „staciju" sarakstu: atspoles skrējiens, svarcelšana, vingrošana, riteņbraukšana, trenažieri, basketbola soda metieni, šautriņu mešana, frisbijs, „govs slaukšana", NAKC orientēšanās (sākums plkst. 11.00 pie sporta nama – pa Saldus pilsētu).
Dalībnieku grupas: bērni līdz 12 gadiem, jaunietes līdz 16 gadiem, jaunieši līdz 16 gadiem, sievietes, vīrieši, ģimenes (vismaz 3 dalībnieki)

Gulbene
Gulbenes pilsētas iestāžu un uzņēmumu sporta spēles ar daudz un dažādām sportiskām un izklaidējošām aktivitātēm visas dienas garumā – programmā iekļauts „Metbols ar aizklātu tīklu", komandu stafete, mērķī šaušana, orientēšanās labirints, līdzsvara sacensība, veiklības brauciens ar velosipēdu, zirnekļa tīkls, iestāžu vadītāju sacensība, „Briesmoņa medības", aktivitātes bērniem.

Dagda
„Es par veselīgu dzīvesveidu" – skrējiens un nūjošana pa Dagdas pilsētas ielām
Plkst. 11.00 – 14.00.
Pirms pasākuma tiks rīkotas konsultācijas par nūjošanu.

Ilzenes pagasts
„Ar smaidu svaigā gaisā"
Plkst. 12:00 visi, kas jūtas jauni tiek aicināti uz pārgājienu, kopīgām aktivitātēm pārgājiena laikā un galamērķī.
Savukārt pulksten 18:00 visi nūjotāji, soļotāji, riteņbraucēji tiek aicināti pārgājienā uz Senkapiem, kur nelielā piemiņas brīdī tiks noliktas svecītes, sildīšanās pie ugunskura un tējas krūzēm.

Carnikava
Carnikavas Piejūras tautas rudens nūjošanas saiets.
Sākums plkst. 11.00.
Būs iespēja izvēlēties kādu no divām distancēm: 5 km (iesācējiem) un ~ 12 km (tiem, ka jau prot nūjot).
Pieteikšanās un sīkāka informācija www.sports.carnikava.lv


NOLIKUMS - PIETEIKUMS NŪJOŠANAI - PIETEIKUMS ĢIMEŅU SPORTA FESTIVĀLAM

Lūdzam pieteikties līdz 7.oktobrim plkst.17.00. 


Sīkāku informāciju par par Veselības dienas aktivitātēm iespējams iegūt LTSA mājas lapā www.sportsvisiem.lv, zvanot uz tālruni 67226215, vai rakstot e-pastu .




Latvijas Tautas sporta asociācija

 
 




Bilde ©


Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
5 + 7 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs