Bildes


Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes (LSKJ) Kurzemes komitejas Talsu nodaļa no šī gada 30.jūlija līdz 8.augustam Skrundā plāno rīkot starptautisku jauniešu forumu „Have no fear to volunteer" jeb „Nebaidies būt brīvprātīgais".

Šāda veida forums notiek jau 8 gadus, un šo forumu pirmsākumi meklējami 2003. gadā, kad Latvijas Sarkanā Krusta Talsu nodaļa un Vācijas Sarkanā Krusta Celles nodaļas kopīgi izveidoja pirmo forumu dažādu aktualitāšu apspriešanai un sadarbības veicināšanai.

Jau nedaudz vēlāk šim forumam pievienojās arī Ukrainas un Baltkrievijas Sarkanā Krusta jaunieši, padarot to par multikulturālu pasākumu, kura laikā tiek risinātas dažādas aktuālas problēmas. Jaunieši caur dažādiem semināriem, diskusijām, kā arī sporta aktivitātēm un labdarības koncertiem ir guvuši zināšanas par dažādām globālām problēmām, kā arī ir tikuši motivēti aktīvi iesaistīties savas valsts sabiedriskajā dzīvē. Projekta dalībnieku, 14-19 gadus vecu jauniešu domas par šo forumu parasti ir ļoti labas un jaunieši vienmēr vēlas atgriezties, lai turpinātu rīkoties sabiedrības labā un iegūtu jaunus draugus.

Šogad nometnē pulcēsies 60 jaunieši no Latvijas, Vācijas, Baltkrievijas un Ukrainas, kura laikā tiks pārrunāti brīvprātīgo kustības nosacījumi, plānoti kopīgi starptautiski projekti, nostiprinātas prasmes komandas darbā, rīkotas radošās darbnīcas, talantu konkursi, sporta spēļu, vokālās nodarbības, un ciemošanās Rīgā, lai iepazītos ar dažādām brīvprātīgā darba iespējām.

Nometnes beigās tiks nodibināts brīvprātīgo koris, kurš ar koncertu iepriecinās Latvijas Sarkanā Krusta SAC "Venta" pansionāta iedzīvotājus.

Nometnes organizēšanā piedalās brīvprātīgie, kuri gatavojās šai nometnei jau no pagājušā gada vasaras. Tāču tās organizēšanu kavē trūkstošie līdzekļi, kuri netika saņemti no ES programmas "Jaunatne darbībā".

Īpašu Paldies sakām tiem atbalstītājiem Latvijā, kuri daļēji pārņems nometnes programmas un ceļa izdevumus.

Ja Jums ir iespēja atbalstīt šo jauniešu darba nometni, lūdzam sazināties ar foruma koordinātori Janu Bauģi, tālr: +371 20267240 vai e-pasts:





Latvijas Sarkanā Krusta Talsu jaunatne 






Bilde ©




Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
6 + 2 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs