Bildes


Kopā ar starptautiski pazīstamiem mūziķiem Franklins Grehems cilvēkiem Latvijā atnesīs iedrošinājuma vēsti par cerību 5., 6. un 7. novembrī Arēnā Rīga. Cerības festivāls Arēnā Rīga notiks katru dienu no 18:30. Visa Festivāla programma ir atvērta publikai un bez maksas.

Latvijas baznīcu vadītāji, rūpējoties par tautas garīgo un morālo labklājību, nolēma rīkot Cerības festivālu Rīgā un uz to uzaicināt Franklinu Grehemu. Festivāla organizēšanas īpašais ieguvums un unikalitāte ir 560 dažādu konfesiju draudžu un tūkstošiem brīvprātīgo saliedētā sadarbība.

Cerības festivāla mērķis ir pēc iespējas lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju – neatkarīgi no vecuma, tautības, sociālā statusa, ticības vai politiskās pārliecības – šajā globālās krīzes laikā līdzdalīt uz vēsturiska kristīgo vērtību pamata balstītu vēsti par cerību caur labas gribas darbību un publiskiem koncertiem.

Franklins Grehems raksturo pasākumu kā „Festivālu dvēselei". F. Grehems saka: „Ikviens ir aicināts! Es ceru, ka ikviens Latvijā un ārpus tās, kas meklē dzīves jēgu vai vēlas jaunu sākumu, atnāks uz šo Cerības festivālu".

Festivālu Rīgā vada Cerības festivāla izpildkomiteja, kuras sastāvā ir tās priekšsēdētājs un Latvijas Baptistu Draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Vasarsvētku apvienības bīskaps Nikolajs Gribs, Latvijas Evaņģēliskās alianses prezidents Vadims Kovaļevs, Latvijas Republikas Saeimas deputāte Inese Šlesere un Festivāla direktors, Bilija Grehema evaņģēliskās asociācijas Austrumeiropas kalpošanas vadītājs Viktors Hamms.

Festivāla koncertu programmā uzstāsies kopkoris - ap 800 dziedātāju, simfoniskais orķestris, vairāku Grammy un Dove balvu ieguvējs Maikls V. Smits, ģitāras virtuozs Deniss Agadžanjansfestivāls , Jamaikas džeza pianists Hantlijs Brauns, Rīgas Doma zēnu koris, Ieva Akurātere, Latvijas trīs tenori (Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis), Ingus Pētersons, Artis Gāga, Jānis Kurševs, Džons un Anna Barbūri, Jevgeņijs Udovins, Aleksandrs Patliss, Vaidass Vīšņausks, Rebeka Kontusa, Valdis Indrišonoks ar grupu, Railī Orravas un Jāņa Maslovska vadītais Rīgas Gospelkoris, kā arī grupas „Vēstniecība" un „Sliekšņi un griesti".

Trīs dienas vakara pasākumā Franklins Grehems teiks iedvesmojošu vēsti visu vecumu ļaudīm, savukārt Latvijas Valsts amatpersonas nodos savus sveicienus atnākušajiem. Katru vakaru programma atšķirsies, tās pamatvaloda būs latviešu, taču tulkojums tiks nodrošināts arī krievu, lietuviešu, igauņu un zīmju valodās.

Cerības festivālam piemīt sociālā dimensija, kuras ietvaros tika izdalītas aptuveni 60 000 dāvanas bērniem no visas Latvijas. 264 bērniem no sociāli nelabvēlīgākām ģimenēm tika dota iespēja doties uz bērnu nometnēm. Īpašs Cerības festivāls bērniem notika 23. oktobrī, kuru apmeklēja vairāk kā 6200 cilvēku.

Vairāk kā 450 autobusi atvedīs skatītājus uz Festivālu no vairāk kā 130 Latvijas pilsētām un ciemiem, kā arī no mūsu kaimiņvalstīm. Uz festivāla pasākumiem Iepriekš rezervēto sēdvietu skaits Arēna Rīga zālē jau pārsniedz 16 000.
Viesojoties Latvijā, Franklins Grehems, runās Latvijas Nacionālajās Lūgšanu Brokastīs, tiksies personīgi ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskapu Jāni Vanagu, Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Metropolītu Aleksandru un citiem konfesiju vadītājiem.

Franklins Grehems, jau 30 gadus būdams evaņģēlists un krīžu atbalsta darbinieks, ir saticies ar katru ASV prezidentu kopš prezidenta L. Džonsona laika. Līdzās Lindonam Džonsonam tie ir Ričards Niksons, Džeralds Fords, Džimmijs Kārters, Ronalds Reigans, Džordžs Bušs (sen.), Bils Klintons, Džordžs V. Bušs un šī brīža prezidents Baraks Obama, kurš vēl nesen apciemoja Franklinu un viņa tēvu Billiju Grehemu Ziemeļkarolīnā.

Plašās pieredzes dēļ, kuru guvis strādājot ar krīzēs cietušajiem, Franklins Grehems regulāri tiek ielūgts uz ASV valsts augstākā līmeņa sanāksmēm un bieži sniedz ziņojumus ASV nacionālajās televīzijās – tādās kā CNN, FOX, ABC, CBS un NBC. Par Franklinu Grehemu ir rakstījuši un viņu intervējuši žurnāli TIMES un USA Today. Bet 2001. gadā F.Grehems vadīja prezidenta Džordža V. Buša inaugurācijas svinību lūgšanu Vašingtonā.

Franklins Grehems ir ticies ar daudzu pasaules valstu vadītājiem pat tādās vietās kā Sudāna, Ziemeļkoreja un Ķīna, kur piekļuve tiem ir apgrūtināta.

Franklins Grehems ir Billija Grehema evaņģēliskās asociācijas prezidents un starptautiskās labdarības organizācijas Samaritan's Purse (darbojas vairāk kā 100 pasaules valstīs) izpilddirektors. Viņš ir autors astoņām grāmatām un šogad ieradīsies Cerības festivālā Latvijā, kas ir viena no septiņām šī gada festivāla norises vietām pasaulē. Vēl nesen Eiropā Cerības festivāli notika Moldovā, Ukrainā, Rumānijā, Ziemeļīrijā un Igaunijā, kurus apmeklēja ap 465 000 cilvēku. Nākošgad Cerības festivāls notiks Viļņā, Lietuvā.


Papildus informāciju var lasīt Cerības festivāla mājas lapā www.ceribasfestivals.lv





BGEA








Bilde ©


Uzzināt/Pieteikties nodarbībām vecākiem
10 + 9 =
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs