Tikšanās ar bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenēm Gančauskas 2017
 
 
No 21. līdz 24. augustam Siguldas novada Gančauskās tika aizvadīta vēl viena tikšanās ar bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem projektā “Mīlestības graudi” kuru īstenoja Jauniešu Pastorālās mājas jaunieši sadarbībā ar organizāciju “Caritas Latvija”. 
 
Četras augusta dienas piepildīja mūzikas skaņas un dziesmas, mākslas nodarbības un svečturu darbnīcas, vafeļu un cepumu cepšana, vārda dienas ballīte, zirgu izjādes, ekskursija uz Siguldu un aktivitātes, kas bērniem un vecākiem ļāva mazliet izrauties no ikdienas. Bērnus asistēja gandrīz 30 cilvēku liela brīvprātīgo komanda, kas tikšanās laikā aprūpēja, pieskatīja un bērniem dāvāja veselu mīlestības gūzmu.
 
Savā pieredzē dalās viena no brīvprātīgajiem: ”Šī nometne bija mana pirmā pieredze ar bērniem, kuriem ir īpašas vajadzības. Ideja kļūt par brīvprātīgo bija tik spontāna, ka tagad, skatoties atpakaļ, es saprotu, ka šis bija izteikts Dieva darbs. Šādi cilvēki, kas ikdienā likās esam tik tālu no manas realitātes, lika saprast, ka tas tā patiesībā nemaz nav. Šī pieredze palīdzēja man paskatīties uz viņiem citā gaismā, kas ir Jēzus mīlestības un pieņemšanas gaisma. Šī pieredze ļāva ieraudzīt pašai sevī tās nezāles, kuras jāizravē, ļāva iepazīt daudzus brīnišķīgus cilvēkus un ļāva mācīties saskatīt otrā labo - skatīties dziļāk par viņa uzvedību vai izskatu, novērtējot pašu cilvēku, kā milzīgu un unikālu Dieva dāvanu pasaulei.”
 

Spied uz bildes, lai apskatitu galeriju. Var izmantot < > taustiņus.

 
Šīs dienas tika padarītas īpašas arī bērnu vecākiem, kas redzēja, ka viņu bērni ir citu pieņemti, mīlēti un aprūpēti. Bērnu mammām tikšanās bija laiks, lai dalītos, aizmirstu ikdienas rūpestus un atpūstos. “Visu gadu gaidām nometni, jo nav citas iespējas pabūt pie dabas un tikt lutinātiem. Saņemam spēku vismaz dažiem mēnešiem,” tā savā dalās viena no dalībniecēm. 
 
“Atbraucot mājās visu laiku gribas smaidīt,” pēc tikšanās cita bērna mamma. Un, šķiet, tā ir visiem, kas piedzīvoja tikšanos ar bērniem ar īpašām vajadzībām Gančauskās.
 
 
 
 
Izsakām dziļu paldies visiem tiem, kas atbalstīja pasākumu. Paldies Kristīgo nometņu vietai Gančauskas un administrācijai, biedrībai Cerību spārni un "Saullēkts", Siguldas Katoļu draudze un pr. R. Rasnacim. Pateicamies Jānis Francisks Kurševs, Augustinoviču ģimenei par sagādātām dāvanām bērniem un Caritas Malta Caritas Malta Youth pārstāvjiem.
 
Sirsnīgs paldies visiem brīvprātīgajiem!
 
Paldies Caritas Latvija par sadarbību un "Bonifatiuswerkpar finansiālu atbalstu. 
 
Jauniešu Pastorālā Māja
 
  
 
 
Bilde ©
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs