Ziemassvētku centrālā persona - Kristus Bildes


Šo pirmdien tiek atzīmēti gadskārtējie Ziemassvētki (un mēs neesam darbā), tādēļ liekas piemērots brīdis palūkoties uz šiem svētkiem. Dažiem cilvēkiem Ziemassvētki saistās ar svarīgām tradīcijām – īpašu ēdienu, speciāliem rotājumiem, paražu dāvināt dāvanas, rīkot ballītes un ģimeņu saietus. Šīs tradīcijas var būt ļoti atšķirīgas dažādās pasaules malās.

Ziemassvētku ikonas ir, piemēram, Santa Klauss, angliski runājošās zemēs pazīstams arī kā Kriss Kringls (Kris Kringle), Svētais Niks (Saint Nick), Babbo Natale (Itālijā), Mikulas (Ungārijā), Pere Noel (Francijā), Sinterklas (Indonēzijā), Joulupukki (Somijā), Pelznickel (Vācijā), Papa Noel (daudzās spāniski runājošās zemēs), Hagios Nikolaos (Grieķijā), Hoteisho (Japānā), Papai Noel (Brazīlijā), Dun Che Lao Ren (Ķīnā), Kolyada (Krievijā), un citi vārdi. Lai kā arī viņu sauktu, daudziem Ziemassvētki bez viņa nebūtu iedomājami.

Bet interesanti, ka Ziemassvētku centrālā figūra – Kristus bieži ir izstumts no svētkiem. Lielveikalu pārdevējiem tiek mācīts pircējiem novēlēt nevis "Priecīgus Ziemassvētkus", bet gan "Sveiciens svētkos" vai "Priecīgas brīvdienas", jo Kristus dzimšanas svētki biedē tos, kas Viņam netic. Politisks korektums? Pārprasta tolerance, šķiet ir patiesais nosaukums.

Bet īstenībā bez Kristus Ziemassvētkiem zūd jēga. Viņš ir šī gada laika iemesls. Tirdzniecības industrija, iespējams vēlētos citu veidu kā pievilināt pircējus un eskalēt viņu iepirkšanās kāri un tērēt naudu citu bagātīgai apdāvināšanai, bet Ziemassvētki bez Kristus ir kā bizness bez peļņas vai pārdošanas vadītājs bez precēm vai pakalpojumiem, ko pārdot. Tie kļūst bezjēdzīgi.

Tā kā mēs Ziemassvētkus vērtējam katrs savā veidā, liekas lietderīgi apdomāt dažus faktus, ko Bībele stāsta par šo svētku „vārda devēju" (angliski Ziemassvētku nosaukums ir Christmas).

Visu laiku lielākā dāvana. Kāda ir dārgākā dāvana, kuru esat saņēmis vai dāvinājis? Bībele māca, ka Dieva lielākā dāvana bija arī Viņa lielākais ziedojums. "Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību, jo Dievs Savu Dēlu nav sūtījis pasaulē, lai Tas pasauli tiesātu, bet lai pasaule caur Viņu tiktu glābta." (Jāņa ev. 3:16,17).

Nodrošinājums pilnvērtīgai dzīvei. Daudzi no mums, it sevišķi kļūstot pieaugušāki, meklē dzīves jēgu un piepildījumu – darbā, ģimenē, sasniegumos, sabiedrībā. Jēzus apsolīja atalgot tos, kas sekos Viņam. "Es esmu nācis, lai tiem būtu dzīvība un pārpilnība." (Jāņa ev. 10:10).

Patiesi auglīgas dzīves avots. Mēs strādājam smagi, ziedojot tam daudzas stundas, kam īstenībā nav nozīmes. „Kur ir problēma?" mēs bieži brīnāmies. Kā es varētu sasniegt kaut ko, kam būtu nozīme? Jēzus apliecināja, ka tie, kas sekos viņa norādījumiem iegūs piepildītas dzīves. "ES ESMU vīnakoks, jūs tie zari. Kas Manī paliek un Es viņā, tas nes daudz augļu, jo bez Manis jūs nenieka nespējat darīt." (Jāņa ev. 15:5).

Veids attiecībām ar Dievu. Vairumam cilvēku ir liela zinātkāre un vēlme garīgam piepildījumam, attiecībām ar Dievu, dievišķo. Jēzus Kristus apsolīja tiem, kas seko Viņam, tiešu pieeju Dievam. " Jēzus viņam saka: "ES ESMU ceļš, patiesība un dzīvība; neviens netiek pie Tēva kā vien caur Mani." (Jāņa ev. 14:6).



Roberts Dž. Tamasi
 
Roberts Dž.Tamasi (Robert J. Tamasy) sabiedrisko attiecību viceprezidents bezpeļņas organizācijā Leaders Legacy, Inc., kas atrodas ASV Džordžijas štatā. Viņš un Deivids Stodards (David A. Stoddard) ir līdzautori grāmatai: Padomdošanas sirds: 10 pārbaudīti principi, lai attīstītu cilvēkos viņu potenciālu pilnībā. (The Heart of Mentoring: 10 Proven Principles for Developing People to Their Fullest Potential) un ir autors tikko izdotai grāmatai, Bizness savā labākajā formā: Mūžīga gudrība no Salamana Pamācībām šodienas darba vietām (Business At Its Best: Timeless Wisdom from Proverbs for Today's Workplace.). Vairāk informāciju meklēt www.leaderslegacy.com vai www.rivercitypress.net.

CBMC

1065 N. 115th Street, Suite 210 ? Omaha, Nebraska 68154 ? U.S.A.
TEL.: (402) 431-0002 ? FAX: (402) 431-1749
E-Mail:  Web site: www.cbmcint.org

CBMC - LATVIJA : Dainis Šmits, prezidents
(e-pasts:  )
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2012.


Bilde ©wikipedia








Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs