Video


Grupas The Parachute Band sastāvs pirmoreiz sanāca kopā 1996. gadā, kad pāris cilvēkiem tika palūgts uzstāties Parachute festivālā Hamiltonā, Jaunzēlandē. Tas ir četras dienas ilgs mūzikas pasākums, kas pulcina vairāk kā 25 000 klausītāju. Pēc uzstāšanās "'izpletņu komanda" nolēma turpināt muzicēt, un jau pēc neilga laika izdeva savu pirmo albumu, kas ieguva starptautisku atzinību.

The Parachute Band lielāko savu dzīves daļu pavada ceļojot pa pasauli un uzstājoties - gan milzīgos stadionos un koncertzālēs, gan pagrīdes jauniešu pulcēšanās vietās. Viņu izpildītā mūzika ir jaunu, nepierastu skaņu piesātināta - pulsējoši ritmi un nesaderīgas ģitāru skaņas ar dīvaini sintētisku pieskaņu, kas kopā rada grupas īpašo indie-rock skanējumu. Grupa sava mūzikas stila ziņā ir ļoti ietekmējusies no Sigur Ros un Bon Iver.

Dedzīgi aizstāvot bērnu tiesības, The Parachute Band ir iesaistījušies starptautiskajā palīdzības organizācijā World Vision, kļūstot par sadarbības partneriem Apgabala attīstības projektam „Tubenhoneza", palīdzot piesaistīt simtiem atbalstītāju bērniem Ruandā, Dienvidāfrikā. Mūziķi turpina izplatīt ziņas par šo palīdzības projektu visur, kur vien iespējams.

Grupa ir izdevusi 12 studijas albumus, un 2008. gadā The Parachute Band saņēma People's Choice Award Jaunzēlandes Mūzikas Balvas pasniegšanas ceremonijā par 120 000 pārdotiem albumiem Jaunzēlandē.

"Mūsu nosaukumam pašam par sevi nav nekāda nozīme - to izdomāja mana māte, jo tolaik tā sauca viņas mīļāko apģērbu veikalu", skaidrojot grupas nosaukuma izcelšanos, atzīstas bundzinieks Sams de Jongs.


 


Dalībnieki: Omega Levine (vokāls), Sam de Jong (bungas), Jeremy Gregory (ģitāra), Callum Galloway (taustiņi) un Elliot Francis (basģitāra).

Albumi: You Alone (1997); Always and Forever (1998); Adore (1999); The Collection V1 (2000); Love (2000); Amazing (2001); Glorious (2003); All The Earth (2005); Roadmaps and Revelations (2007); Technicolor (2008); Love Without Measure (2011) un MATINS: VESPERS (2012)






Video ©



Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs