Bildes
Kad es strādāju komercīpašumu pārdošanas jomā, viens no īpašuma novērtēšanas paņēmieniem bija noteikt tā "visaugstvērtīgāko un labāko pielietojumu" . Ja kāds atnāca pie manis un teica:" Esmu mantojis 160 akrus, kāda ir to vērtība?", es uzdevu sekojošus jautājumus: " Kur īpašums atrodas?" , „ Kāds ir tā pašreizējais pielietojums?", „ Kādiem nolūkiem tiek izmantotas kaimiņos esošās zemes?".

Ja zemesgabals atradās Nebraskas vidienē – līdzenumā ar labu augsni un bagātīgi pieejamu ūdeni, šī īpašuma akra vērtība bija tūkstošos dolāru. Turpretī, ja šie 160 akri atradās netālu no mūsu rančo Dienvidu Dakotā, kur augsne ir nabadzīga, akmeņaina, kalnaina, bez savvaļas dzīvniekiem un gada nokrišņu daudzumu tikai 7 collas gadā – īpašuma akra vērtība bija tikai daži simti dolāru.

Ja šie 160 akri atrastos Teksasā, Dalasas centrā, tad tie būtu milzu naudas vērti par kvadrātpēdu (vienā akrā ir 43560 kvadrātpēdas)!

Pielietojiet līdzīgus vērtēšanas principus savai dzīvei – kāds ir jūsu dzīves augstvērtīgākais un labākais pielietojums? To ir vērts labi apsvērt, bet ne vienmēr ir viegli atrast atbildi. Piemēram, jums patīk spēlēt golfu, bet, ja ne reizi neesat spējis iekļauties vienas bedrītes izspēlei paredzēto sitienu skaitā, nebūs gudri, ja vēlēsieties kļūt par profesionālu spēlētāju. Fotografēšana, iespējams, jums ir patīkams hobijs, bet ja jums nav īpašu tehnisku iemaņu vai dabīga mākslinieciska instinkta, visticamāk jums nevajadzētu plānot fotogrāfa karjeru.

Atskatoties uz savu dzīvi, esmu secinājis, ka savā dzīvē esmu bijis „dabīgs" divās lietās: karā (smagās cīņās Vjetnamā) un pelnot naudu – pārdodot fermas un rančo. Tomēr es vairs nedaru nevienu no šīm lietām, jo esmu sapratis, ka tās nav manas dzīves augstvērtīgākais un labākais pielietojums.

Ne pārāk sen es izlasīju izteikumu, kurš man izraisīja pārdomas:
"Skatoties no pasaulīgā viedokļa, Dievs Savus svētos neticamā kārtā iznieko. Šķiet, ka Dievs viņus izvieto visnelietderīgākajās vietās. Un tad mēs sakām: „Dievs paredzējis man būt šeit, jo es esmu tik ļoti noderīgs Viņam." Tomēr Jēzus nekad nevērtēja Savu dzīvi ar to, cik vai kur bija vislietderīgākais. Dievs Savus svētos novieto tur, kur tie nes vislielāko godību Viņam, un mēs esam pilnīgi nespējīgi izvērtēt, kur tas varētu būt." – Osvalds Čembers - " Mana Pilnība Viņa Augstībai "

Gaitās uz zemes, Jēzum bija daudzi talanti un spējas, bet tie nenoteica Viņa dzīves veikumu. Tā vietā Viņa primārā motivācija bija "zināt un darīt Tēva gribu" (Jāņa 5:30; 6:38-40; 15:10; Marka 12:28-30).

Izcīnot cīņu ar jautājumu: "Kas ir visaugstvērtīgākais un labākais manas dzīves pielietojums?", es noskaidroju, ka mans augstākais aicinājums ir tuvāk iepazīt Kristu un mērķtiecīgi dzīvot Viņā. Manuprāt, nekas cits nestāv ne tuvu. Un nekas cits nav tik aizraujošs un atalgojošs!

Kā ir ar jums? Vai jums ir mūžības vīzija, kura aizdedzina jūsu emocijas virs zemes?  Mums katram ir ikdienas pienākumi darbā, bet arī tie jāuzlūko no mūžības perspektīvas. Efeziešiem 2:10 teikts: "Jo mēs esam Viņa darbs, Kristū Jēzū radīti labiem darbiem, kurus Dievs iepriekš sagatavojis, lai mēs tajos dzīvotu." Vai jūs apzinieties šos „labos darbus", kurus Dievs jums sagatavojis darāmus?




Kens Korkovs

Kens Korkovs dzīvo Omahā, Nebraskā, ASV, kur viņš kalpo kā apgabala CBMC direktors. Šis teksts ar autora atļauju ir adaptēts no iknedēļas izdevuma "Fax of Life".

CBMC

1065 N. 115th Street, Suite 210 ? Omaha, Nebraska 68154 ? U.S.A.
TEL.: (402) 431-0002 ? FAX: (402) 431-1749
E-Mail:  Web site: www.cbmcint.org

CBMC - LATVIJA : Dainis Šmits, prezidents
(e-pasts: )
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2011.


Bilde ©Marcela Barsse








Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs