Bildes


Stīvens Džobs: amerikāņu biznesa magnāts, izgudrotājs un inovāciju ieviesējs.
Džekijs Robinsons: cilvēks, kurš nojauca krāsu barjeras amerikāņu beisbolā.
Nelsons Mandela: bijušais Dienvidāfrikas prezidents, kurš veicināja nacionālo izlīgumu visā valstī.
Māte Terēze: kaut kas brīnišķīgs no Dieva, kura ziedoja dzīvi nabadzīgajiem un tiem, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk.

Visi šie cilvēki ir bijuši, kā es saku- „asis". (Autors lieto vārdu linchpin, kuru varētu burtiski tulkot kā tapa vai sprosttapa. Tulk.piez.) Sprosttapas definīcija ir: „Fiksators, kas nodrošina riteņa noturēšanos uz ass." Pārsvarā tās lieto, lauksaimniecībā, lai nofiksētu dažādus traktoram pievienojamos agregātus. Angļu valodā šis vārds (linchpin) cēlies no vārdiem ratu ass tapa. Attiecinot to uz cilvēkiem- naglas (sprosttapas) ir tie, kuri notur cilvēkus kopā.

Paraugoties no citas puses, ass ir kāds, kurš rada atšķirību. Tās ir asis, ne vairs kniepadatas! Aprakstot šādas personas, kuras ir centrālās uzņēmuma panākumu gūšanā, mēs lietojam vārdus – mugurkauls, stūrakmens, enkurs, balsts un pīlārs. Militāristiem tas nereti ir seržants. Basketbolistiem galvenais punktu guvējs – punktu mašīna. Mājās, ja ģimenei jāizdzīvo ceļojumā cauri ikdienas džungļiem, es ticu, ka ir nepieciešams trenēts, Dieva aicināts līderis- tēvs ar lielo burtu – Tētis, tāpat kā māte.

"Queme los barcos." šie vārdi tulkojumā nozīmē „nodedziniet kuģus", kurus teica slavenais atklājējs Kortess iekarojot acteku impēriju, kuru tagad mēs pazīstam kā Meksiku, 1519. gada martā. Kortess ar 500 vīriem 11 kuģos no Spānijas devās dārgumu meklējumos. Drīz pēc izcelšanās Jukatanas pussalā, viņš apstulbināja savus vīrus ar pavēli nodedzināt kuģus. Kortess deva vienkāršu, skaidri saprotamu vēsti – atpakaļceļa nav. Kortess – Meksikas iekarotājs, kļuva par asi.

Bībelē mēs varam redzēt daudzus „asu" piemērus, neparastas personas, kuras rīkojās drosmīgi, droši sekojot Dieva aicinājumam un nebaidoties no sekām. Lūk daži no viņiem:

Ābrahams paklausīja Dieva aicinājumam doties ceļā, nezinot galamērķi (Mozus 1. grāmata 17).
Gideons vadīja Israēlu uz lielisku uzvaru, neskatoties uz lielo izaicinājumu (Soģu 7).
Estere, jūdu jaunava, drosmīgi spēra soli uz priekšu, lai pasargātu savu tautu no slaktiņa. (Esteres 2-9).
Daniēls uzdrošinājās pastāvēt uz savu pagānu vidū (Daniēla 1-10).
Dāvids, aprakstīts kā vīrs, kuram sirds sekoja Dievam, kalpoja savai paaudzei pildot Dieva gribu, neskatoties uz personīgām kļūdām.

" ... bet Es uzlūkoju nabagu un kam sagrauzts gars un kas Manu vārdu bīstas" (Jesajas 66:1-2).

Ja jūs aicinātu, vai arī gadītos tāda iespēja, vai jūs vēlētos būt „ass" – darbā vai sabiedrībā? Vai jūs tāds esat mājās?



Roberts Fosters


Adapted from Take Three on Monday Morning, an e-mail meditation published by Robert D. Foster. Permission to reproduce with proper credit is freely given and encouraged. For questions or comments, write: 29555 Goose Creek Rd, Sedalia, CO  80135, U.S.A., or fax (303) 647-2315. 
CBMC

1065 N. 115th Street, Suite 210 ? Omaha, Nebraska 68154 ? U.S.A.
TEL.: (402) 431-0002 ? FAX: (402) 431-1749 E-Mail:

CBMC - LATVIJA : Dainis Šmits, prezidents
(e-pasts: )
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2010.




Bilde ©






Šeit komentāri ir liegti. Jaunus komentārus pievienot vairs nevar.

 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs